Popietė „Rudens spalvų apsupty. Mokyklos įkūrimo Kuigaliuose 100-čio minėjimas“

2023-2024 m. m.

Spalio 14 d. popietę Barupės skyriuje vyko renginys „Rudens spalvų apsupty. Mokyklos įkūrimo Kuigaliuose 100-čio minėjimas“. Besiruošdami jubiliejaus minėjimui visa nedidelė skyriaus bendruomenė rūpinosi, kad kiekvienas kiemo ir pastato kampelis būtų jaukus, svetingai pasitinkantis atvykstančius.

Iki renginio vyko skyriaus erdvių, parodų lankymas. Jonavos sporto istorijos nuolatinėje parodoje lankytojai galėjo susipažinti su sportiniais apdovanojimais, unikaliomis nuotraukomis bei dokumentais. Antro aukšto fojė surengta Antano Burneikos paveikslų paroda. Nuo 1948 m. mokytojai Jadvyga ir Antanas Burneikos virš 50 metų mokė, švietė bendruomenę, puošė bei puoselėjo mokyklą – kūrė mokyklos istoriją. Paroda – tai kukli padėka Mokytojams. Džiugu, kad į popietę su šeimomis atvyko jų dukros, anūkas, proanūkė.

Renginio pradžioje nuaidėjo mokyklinio varpelio garsai, suvirpinę ne vieno širdį, primindami, kad atverti vartus į mokslo ir žinių šalį kviesdavo stebuklingas varpelis. Tylos minute pagerbėme visus mirusius mokyklos mokytojus, mokinius, darbuotojus.

„Šiandien auksinio rudens šeštadienis yra labai gražus, nes susirinkome susitikti, pabendrauti ir paminėti Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyriaus šimtmetį,“ – kalbėjo renginių organizatorė ir kvietė pasidalinti džiaugsmais, prisiminimais, mintimis.

Renginio dalyvius sveikino Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Dijana Vazgienė, primindama, kad minime labai svarbų jubiliejų. Skyriaus vedėjas Algimantas Kšivickas pristatė įstaigos istoriją. Svečiavosi Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius, Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos klebonas Rytis Gurkšnys. Atvyko buvę mokyklos direktoriai: Robertas Mikulėnas, Brunonas Romanas Gailius, Dalia Vilkelienė. Sulaukėme buvusių mokytojų, mokinių.

Susirinkusiems buvo skirtos Barupės skyriaus vokalinio ansamblio „Barupėlė“ (meno vadovė Gražina Grigaravičienė) dainos. Skyriaus mėgėjų teatras (vadovė Elena Jankauskienė) su pirštininėmis lėlėmis parodė inscenizaciją, sukurtą pagal daugumai žinomą dainelę „Plaukė žąselė“. Klausėmės eilių, skaitomų Odetos Šablevičiūtės ir Augustės Budrevičiūtės, sužavėjo Dovydo Bubino pasakojimas, kūrinį atliko Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro gitaristai (vadovė renginių organizatorė Deimantė Praškevičiūtė). Su Gabrielės  Budrevičiūtės atliekama daina, popietės metu skambėjusia fleitos melodija ir daug nuostabių dainų, atliekamų Virginijos Verikienės, leidomės mintimis į prisiminimų jūrą.

Kaip viename iš savo eilėraščių rašė poetas Petras Vaičiūnas: „Išėjau aš į pasaulį/ Pasidžiaugt žeme ir saule./ Jau daug kelio, jau daug mylių/ Praėjau tarp žemės vylių“. Juk iš tikrųjų per šimtą metų nueita daug kelio, daug mylių. Kaip Barupės upelio vanduo nepastebimai prabėgo laikas, nuplukdė ne vienerius mokslo metus. Tiek daug nuoširdumo, jautrumo jautėme šventinės popietės metu, buvome dėkingi vieni kitiems. Už lango rudens lapai mojo, pučiant vėjui šlamėjo….tarsi tyliai linkėdami VISIEMS sėkmės. Nuotraukos 

Barupės skyriaus renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2023-2024.

Komentavimo galimybė išjungta.