Išvyka į biblioteką

2023-2024 m. m.

Vykdant projekto ,,Žeimiams 660“ planą ir remiantis ilgalaikio ugdomosios veiklos plano savaitės tema „Kelionė į pasakų šalį“ ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružėlės“ mokiniai aplankė Jonavos rajono savivaldybės Grigorijau Kanovičiaus viešosios bibliotekos Žeimių filialą.

Apžiūrint bibliotekos patalpas, knygų gausą, mokinių dėmesį sukaustė bibliotekininkės Jovitos sekama J. Marcinkevičiaus eiliuota pasaka „Grybų karas“. Susipažinę su grybų karaliumi – baravyku, visi keliavo į edukaciją ,,Grybų karas“. Pačių mokinių pasigamintos karūnos, surastas kelias labirintu į tvirtovę vaikams sužadino norą patiems suvaidinti grybų mūšį. Greitai statėsi tvirtos gynybinės sienos, apžvalgos bokštas, priešų gąsdinimui buvo sukurtas triukšmingai skanduojamas šūkis „Priešai bėkite į šalį“ ir vaikų klegesys skambėjo visoje bibliotekoje.

Išvykos į biblioteką metu mokiniai ne tik susipažino su biblioteka, dalyvavo edukacijoje, bet taip pat lavino vaizduotę, kūrybiškumą, komunikavimo įgūdžius.

Tariame nuoširdų ačiū bibliotekininkei Jovitai už šiltą, nuotaikingą priėmimą ir sužadintą mokinių norą domėtis knygomis. Nuotraukos Ramintos Dušauskienės

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Daiva Ilevičienė

Kategorijos: 2023-2024.

Komentavimo galimybė išjungta.