„Tradicijos ir dabartis. Žeimiams 660“

2022-2023 m. m.

Liepos 5 d., Valstybės dienos išvakarėse, žeimiečiai ir miestelio svečiai rinkosi į jubiliejinę šventę „Tradicijos ir dabartis. Žeimiams 660“.

Visus sveikino ir šventę atidarė jos organizatoriai Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius, Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Dijana Vazgienė ir visuomeninės organizacijos „Žeimių bendruomenė“ pirmininkė Indrė Sabaliauskaitė.

Sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė ir Žeimių ambulatorijos ilgametes medicinos darbuotojas dovanomis pagerbė Lietuvos Respublikos seimo narys Eugenijus Sabutis.

Šventėje dalyvavo ir NATO priešakinių pajėgų bataliono Vokietijos ir Olandijos Civilinės ir karinio bendradarbiavimo grupės atstovai iš Ruklos, kurie padovanojo muzikinį centrą.

Nominacija „Žeimių geradaris“ už Žeimių miestelio gėlynų puoselėjimą ir aktyvią veiklą šiais metais buvo suteikta Danutei Šeškienei.

Šventėje pasirodė Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro  vaikų ir jaunimo šokių kolektyvai, moterų vokaliniai ansambliai „Žavesys“ ir „Barupėlė“. Šventinį koncertą paįvairino gerai žinomos grupės ir  atlikėjai: „Kitava“, „16 Hz“, Radži, Laisva.

Šventėje netrūko ir kitų pramogų. Veikė fotosienelė, batutai ir žaidimai vaikams, molio ir aitvarų dirbtuvės, įvairiais užkandžiais, loterijomis ir suvenyrais viliojo prekybininkų kioskeliai. Žiūrovai pasidabino įvairiaspalvėmis apyrankėmis su užrašu „Žeimiai – 660“. Vakarinį dangų nušvietė lazerių šou ir fejerverkai.

Jubiliejinė Žeimių miestelio šventė „Tradicijos ir dabartis. Žeimiams 660“ nebūtų buvusi tokia linksma ir spalvinga, jei nebūtų rėmėjų. Organizatoriai dėkingi Jonavos rajono savivaldybei, ūkininkui Linui Paulavičiui, UAB European Energy Lithuania, kitiems rėmėjams bei visiems žeimiečiams, kurie prisidėjo prie šios šventės tradicijų puoselėjimo. Nuotraukos Imanto Cesliavičiaus

Meno vadovė Neringa Kukarinienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.