„ATRASK SAVE 2023“

2022-2023 m. m.

Kaip ir kasmet, pasibaigus mokslo metams, dvidešimt 1-4 klasių mokinių dalyvavo vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programoje „Atrask save 2023“. Programai įgyvendinti iš Jonavos rajono savivaldybės biudžeto buvo skirta 1000 eurų parama, dar 300 eurų skyrė rėmėjai: VO „Žeimių bendruomenė“, ūkininkas Linas Paulavičius.

Įgyvendinant stovyklos programą buvo išsikeltas pagrindinis tikslas – organizuoti turiningą vaikų vasaros poilsį ir užimtumą, tobulinti vaikų asmenines, pažinimo, socialines, iniciatyvumo ir kūrybiškumo kompetencijas. Mokiniai  tobulino savęs pažinimo, emocinio intelekto,  bendruomeniškumo, oratorystės, fizinio aktyvumo, pirmosios pagalbos, orientacinius, išlikimo gamtoje įgūdžius. Taip pat formavosi pagarba, tolerancija ir pilietiškumu grįstos vertybinės nuostatos.

Kas rytą vedamos rytinės mankštos ugdė mokinių sveikos gyvensenos įpročius, kitos fizinės veiklos, pvz., žygis, stiprino mokinių fizinę sveikatą ir suteikė galimybę vystyti organizacinius, socialinius bei emocinius įgūdžius, ugdė kritišką, pilietiškai brandų požiūrį į fizinio pasirengimo svarbą. Mokiniai  gebėjo palaikyti pagarba ir tolerancija paremtus tarpusavio santykius, valdyti savo emocijas, konstruktyviai spręsti iškilusius konfliktus. Sensorinių pojūčių lavinimas ugdė mokinių emocinį intelektą, padėjo vaikams suprasti ir geriau kontroliuoti savo emocijas.  Stovykloje skiriamas dėmesys pirmajai pagalbai, orientacijai bei baziniams išlikimo įgūdžiams gamtoje ugdyti, todėl tikimasi, kad vaikai ugdysis gebėjimą tinkamai reaguoti krizinėse situacijose.

Vaikams dalyvaujant diskusijose, praktiniuose užsiėmimuose ir kitų formų veiklose su skirtingų profesijų atstovais (socialine darbuotoja – supervizore, gidais, meno vadovais) turėjo galimybę pažinti netradicines edukacines veiklas. Kūrybinių dirbtuvių užsiėmimuose lavėjo mokinių kūrybiškumas, taip pat formavosi asmeninis identitetas, mokiniai pažino save kaip bendruomenės dalį bei tokiu būdu ugdė asmeninę atsakomybę.

Apibendrinus veiklą, galima teigti, kad užsibrėžti tikslai ir uždaviniai buvo įgyvendinti. Vaikai puikiai praleido laiką, mėgaudamiesi kruopščiai jiems suplanuota programa, pažino ir išmoko naujus socializacijos būdus, gerino fizinę bei psichinę sveikatą.

Dėkojame rėmėjams, kartu dirbusiems pedagogams, vaikų tėveliams ir jų vaikams! Tegul vasaros atostogų laikas Jums būna kupinas šilumos, saulėtų dienų ir įkvepia Jus naujoms idėjoms! Iki pasimatymo rugsėjį! Nuotraukos

Socialinė pedagogė Erika Kutkienė, psichologė Viktorija Mockutė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.