„Vilties paukštis“

2022-2023 m. m.

Šiemet, kviečiami Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti, prisijungėme prie pilietinės iniciatyvos „Vilties paukštis“. Subūrėme Barupės skyriaus ir Kuigalių bibliotekos bendruomenes paminėti Gedulo ir vilties dieną.

Paminėdami atmintiną dieną skyriaus kiemo pievelę papuošėme vilties paukščiais, simbolizuojančiais laisvę, gyvybę, gyvenimą. Ant kieme augančio ąžuoliuko sukūrėme šviesos – balto paukščio instaliaciją. Tarptautinės komisijos rekomenduojami pynėme trispalves apyrankes, kuriomis pasipuošėme renginio metu.

Išvykoje į Žeimius mažieji skyriaus ugdytiniai padovanojo Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro ikimokyklinio ugdymo grupės „Boružėlės“ ugdytiniams trispalves apyrankes bei vilties paukščius. Grįžę  bibliotekoje žiūrėjo ištrauką iš G. Beinoriūtės filmo su animacijos elementais „Gyveno senelis ir bobutė“. Su vaikais aptarėme temą – kodėl žmogui svarbu turėti namus, nesiskirti su artimaisiais, tėvyne. Kalbėjome apie šiuo metu vykstantį karą Ukrainoje, kurio metu žūsta žmonės, dalis priversti palikti gimtąsias vietas, dar dalis žmonių yra prievarta okupantų išvežti iš Ukrainos į Rusijos teritoriją.

Minėdami 82-ąsias pirmųjų Lietuvos gyventojų trėmimų metines siekėme, jog būtų puoselėjama istorinė atmintis, ir tikime, kad auganti jaunoji karta domėsis Lietuvos istorija, taip pagerbdama buvusius tremtinius ir lagerių vargus patyrusius žmones.

Nepamirškime praeities, juk atminties nieks neištrems, ir branginkime dabartį. Filmukas Linos Činikienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.