Saugi mano vasara

2022-2023 m. m.

Gegužės 30 d. trečiokai ir ketvirtokai priėmė iššūkį dalyvauti Jonavos rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams skirtame renginyje „Saugi mano vasara“, kurio tikslas – informuoti mokinius apie tinkamą ir saugų elgesį vasarą.

Renginyje priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pademonstravo skęstančiojo gelbėjimo ir gaivinimo operaciją. Aptarė elgesį prie vandens, akcentavo, kaip elgtis ekstremalios situacijos metu, suteikti pirmąją pagalbą. Policijos pareigūnai suimitavo avarinę situaciją, kai pėsčiųjų perėjoje buvo parblokštas paspirtuku važiavęs žmogus, ir priminė, kaip saugiai ir atsakingai elgtis dalyvaujant eisme, važiuojant dvirate transporto priemone, kokias dėvėti apsaugos priemones.

Vaikus sužavėjo kinologo ir jo augintinio – dresuoto vilkšunio – pasirodymas. VŠĮ „Saugi lapė“ – renginio metu  skyrė užduotėles apie saugų elgesį. Mokiniai, teisingai atlikę testą, buvo apdovanoti saugaus elgesio pažymėjimais. Šventinę nuotaiką sukurti padėjo renginyje dalyvavę Amsius ir Lapinas.

Saugios ir turiningos vasaros jums, mieli mokiniai! Nuotraukos

Mokytoja Liuba Jonaitienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.