„Visos gėlės Tau, Mamyte“

2022-2023 m. m.

Kartu su pavasario dvelksmu, gegužės saule ir pirmaisiais pavasario žiedais, ateina pati gražiausia šventė – Motinos diena.

Gegužės 8 d., įgyvendinant projektą „Žeimiams 660“, Barupės skyrius organizavo šventinę STEAM popietę „Visos gėlės Tau, Mamyte“, skirtą Motinos dienai ir Žeimių miestelio 660 metų jubiliejui paminėti.

Dainų puokštę savo mamytėms skyrė „Nykštukų“ grupės vaikai. Vaikų pasirodymai buvo jautrūs ir šilti, tad laimės ir susijaudinimo ašaros žibėjo ugdytinių mamyčių akyse. Vaikai žaidė žaidimus, deklamavo eilėraščius, šoko kartu su mamytėmis, mamytės savo mažyliams sudainavo lopšinę.

Prisimindami Žeimių miestelio atsiradimo istoriją ir lankytinus objektus, vaikučiai su mamytėmis, pagal pasaką „Trys paršiukai“ statė paršiukams namus pasirinkdami medžiagas, matytas pasakoje ir patys įvertino kiekvienos medžiagos tvirtumą ir patvarumą. Patys gamino, piešė, konstravo pasakų veikėjų namus ir aplinką tinkančią Žeimių miesteliui.

Nutarėme, kad galime būti inžinieriais ir nuspręsti iš kokių medžiagų namas tvirčiausiais. STEAM veikla vaikus ir mamytes nuteikė džiugiai kūrybinei veiklai, padėjo pažinti juos supantį pasaulį. Džiugu buvo matyti švytinčias mamų, vaikų, kitų artimųjų akis.

Mokytojos Odeta Šablevičiūtė ir Dalia Silevičienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.