„Savaitė be patyčių“

2022-2023 m. m.

Kovo 20 – 25 dienomis keturioliktą kartą Lietuvoje vyko „Savaitė BE PATYČIŲ “. Prie šios iniciatyvos aktyviai prisijungė ir Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupė. Tikslas – vykdyti patyčių prevenciją ir skirti ypatingą dėmesį vaikų tarpusavio santykiams gerinti ir stiprinti. Kuigalių bibliotekoje taip pat veikė kampelis su šiai akcijai skirta literatūra.

Visą savaitę (kovo 20-24 d.) vyko įvairios veiklos pagal temines savaitės dienas, per kurias ugdytiniai kalbėjo apie draugystę, pagalbą draugui, mūsų jausmus ir jų išgyvenimus, aptarė gero elgesio taisykles.

Pirmąją šios savaitės dieną, kovo 20-ąją, kurios tema „Draugai“ buvo kalbama apie draugystę, lavinant gebėjimą ją užmegzti. Daugumos į darželį atėjusiųjų rytas prasidėjo rytiniu apsikabinimu, mandagiu ir draugišku sutikimu. Grupėje veikė padėkos paštas „AČIŪ ir ATSIPRAŠAU“ – vaikai čia galėjo rašyti / piešti  laiškus draugams.
Antradienio, kovo 21-osios, tema „Kaip padėti draugui?“ ir tikslas – skatinti vaikus vienas kitam padėti, ugdyti jų empatiją ir draugiškumą. Grupėje veikė „Draugystės erdvė“, buvo galima pasimėgauti karšta arbata, suvalgyti saldainį ar sausainį,  šnektelti su draugu, mokytoju ar  skyriaus vedėju.

Kovo 22 d. tikslas – kalbėti apie savęs pažinimą, kur ištikus bėdai, jie galėtų kreiptis pagalbos. Šios dienos tema „Ką daryti, kai man… liūdna, pikta, baisu?“ Be vykusių ta tema diskusijų, vyko terapiniai užsiėmimai – „Mandalų piešimas“.

Ketvirtadienis, kurio tema „Kaip atpažinti patyčias?“, pasižymėjo tikslu – mokytis atpažinti patyčias, skatinti pagarbius bei draugiškus ugdytinių  tarpusavio santykius, nepritarti patyčioms ir stabdyti jas kartu palaikant gyvenimo be patyčių idėją. Vaikai stebėjo filmuką „Grybukas stogiukas“, „Ančiukas kuris nemokėjo žaisti futbolo“.

Kovo 24-osios dienos tikslas –  įtraukį į šią akciją ir tėvus. Visą dieną vyko susitikimai su tėveliais ir karšti apkabinimai. Karštus apkabinimus dalijo ir Olafas (bibliotekininkė Ina Simovičienė) Kuigalių bibliotekoje. Žiūrėjome „Nepatogaus kino klasės filmai“ trumpametražinius filmus apie „kitokius“ vaikus „Sesės ir broliai“, „Masonų šou“. Taip baigėme visą savaitę tukusią akciją „Savaitė BE PATYČIŲ“. Koliažas Linos Činikienės

Mokytoja Dalia Silevičienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.