Mėgėjų teatras „Barupiukas“ Kaune

2022-2023 m. m.

Saulėtą kovo 3 d. rytą Barupės skyriuje gyvenančios pirštininės lėlės nors trumpam sugrįžo į gimtąjį miestą – Kauną. Barupės skyriaus mėgėjų teatras „Barupiukas“ apsilankė Kauno vaikų lopšelio–darželio „Gandriukas“ „Pelėdžiukų“ grupėje.

Kartu su lėlėmis ir aktoriais į darželį „atskrido“ ir pulkas pelėdžiukų. Dalindamiesi tarptautinio mokyklų bibliotekų projekto „Baltų literatūros savaitė“ patirtimi, pristatėme latvių rašytojos Zanės Zustos knygutes „Ūkė Pūkė grįžta namo (su lėlių teatru)“, „Ūkė Pūkė randa išeitį“.

Džiugu, kad „Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniams labai patiko mūsų pasirodymas. Susitikimo metu vaikai nejučiomis tapo kuo puikiausiais lėlių teatro kūrėjais–veikėjais. Juk ir mažiems, ir dideliems patinka žiūrėti lėlių teatro vaidinimus ir patiems juose dalyvauti. Mažieji teiravosi, domėjosi, kur gyvena šios lėlės. Papasakojome, kad Jonavos r. Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyriaus renginių organizatorės kabinete sutelpa visų jų šeima.

Atsisveikindami vaikučiams padovanojome knygą „Ūkė Pūkė grįžta namo (su lėlių teatru)“ linkėdami perskaityti ir ne tik išgirsti apie Ūkės Pūkės nuotykius, bet ir sužinoti, kaip elgtis pasiklydus. O išmokus svarbią pamoką – pažaisti lėlių teatrą, nes kovo 27 d. – tarptautinė teatro diena. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.