„Lietuva, mūsų pėdos į žemę įmintos!“

2022-2023 m. m.

Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena – valstybei reikšminga data, kurią kasmet minime Barupės skyriuje. Šiemet į renginį „LIETUVA, mūsų pėdos į žemę įmintos!“ bendruomenę pakvietėme vasario 15 d.

Barupės skyriaus ikimokyklinio ugdymo grupės „Nykštukai“ ugdytiniai su mokytojomis, mokytojos padėjėja puošė grupės patalpas, kūrė darbelius, susipažino su pagrindiniais valstybės simboliais. Išėję į kiemą tradiciškai medinėmis trispalvėmis vėliavėlėmis papuošė kieme augantį ąžuoliuką. Mažieji šią šventę vadino Lietuvos gimtadieniu, todėl paminėjimą baigė pūsdami trispalvę gimtadieninę atributiką. Mėgėjų teatro jaunimas (Sandra Kolujanskaitė, Kamilė Bubinaitė, Dovydas Bubinas) ne tik repetavo, bet noriai puošė salę renginiui.

Vakaro metu drąsiai ir ryžtingai „įmynėme pėdas“, palikdami pėdsakus mūsų kultūrinėje veikloje: dainomis, proza, eilėmis, pirštininių lėlių vaidinimu.

Tikroji meilė savo šaliai neįmanoma be meilės savo kalbai. Renginio metu Odeta Šablevičiūtė skaitė prozos kūrinius, o Gabrielė Budrevičiūtė – eiles. Vakaro dalyvius sužavėjo skaitovų Kamilės ir Dovydo Bubinų skaitomos lietuvių autorių kūrybos ištraukos. Skaitovus ruošė Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rūta Juškienė.

Turėjome unikalią galimybę pamatyti, paliesti, pasigrožėti aukso moneta „Laisvės varpas“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimui (tiražas tik 100 vnt. pasaulyje). Šią galimybę suteikė UAB Monetų namai – žymiausių pasaulio monetų kalyklų atstovė ir oficiali kolekcinių monetų ir medalių platintoja Lietuvoje https://www.monetunamai.lt/.

Džiugu, kad dalyviams patiko renginys. „Dėkoju už puikią, smagią, jaukią šventę Barupės skyriuje. Vakaro metu širdys plakė vienu ritmu“ – įspūdžiais socialiniame tinkle dalijosi barupietė Danutė Šeškienė. Filmukas Linos Činikienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.