Barupės skyriaus „Pažintys. Susitikimai“ Čičinų kultūros centre

2022-2023 m. m.

Sausio 27 d. Čičinų kultūros centro vadovės Loretos Ratautienės kvietimu Barupės skyriaus ir Žeimių mokyklos–daugiafunkcio centro mėgėjų meno kolektyvai su koncertinėmis programomis vyko į koncertą visai šeimai „Pažintys. Susitikimai“.

Barupės skyriui atstovavo moterų vokalinis ansamblis „Barupėlė“ (vadovė Gražina Grigaravičienė) ir mėgėjų teatras „Barupiukas“. Skambėjo dainos, noriai ir mielai pritariant žiūrovams. Skyriaus mėgėjų teatro kolektyvui išvyka buvo pirmoji. Pasirodymui paruošė pirštininių lėlių inscenizaciją „Mes gyvi!“ pagal Eriką Šuklinskienę (režisavo „senelė pasakotoja“ Elena Jankauskienė).

Į renginį vežėme ir pristatėme kraštiečio Antano Burneikos paveikslų mini parodą, kuri sulaukė vakaro dalyvių dėmesio. Menininkas piešė peizažus, liejo akvareles, piešė pieštuku, tapė aliejiniais dažais. Nutapė apie 20 didelio formato paveikslų, iš viso sukūręs virš 200 darbų.

Antanas Burneika kūrė mokyklos istoriją: nuo 1948 m. dirbo pradinių klasių, dailės ir techninių darbų mokytoju, direktoriaus pavaduotoju ūkio reikalams. Įstaigai atidavė virš penkiasdešimt metų, daug prisidėjo puošiant ir puoselėjant mokyklą. Artėjant Barupės skyriaus (Kuigalių pradinės mokyklos) 100–čiui jo kūrybos pristatymas vakaro metu – kuklus pagarbos ir padėkos išreiškimas.

Renginio metu vyravo svetinga, draugiška pažinčių ir susitikimų atmosfera. Pasisėmę naujos pasirodymų patirties bei įspūdžių grįžome namo. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.