„Už vieną trupinėlį čiulbėsiu visą vasarėlę“

2022-2023 m. m.

Paukščių globa žiemą – tai puiki galimybė iš arčiau pažinti mūsų krašte žiemoti pasiliekančius paukščius, mokyti vaikus gerumo, atsakingumo, vaizdžiai paaiškinti gamtoje vykstančius procesus.

Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro „Meškučių“ , „Boružėlių“, „Nykštukų“ grupių ikimokyklinukai ir priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai kartu su mokytojomis visą mėnesį vykdė projektą „Už vieną trupinėlį čiulbėsiu visą vasarėlę”. Vaikai aiškinosi, kodėl paukšteliams reikia pagalbos ir kaip žmonės gali jiems padėti, muzikinio užsiėmimo metu žaidė ratelius, imitavo paukštelių judesius, pasirinkę dailės priemones ir atlikimo techniką atliko kūrybinius darbelius. Visų veiklų metu netrūko diskusijų, o daugiausia diskusijų vyko apie tai, kaip sunku žiemą paukšteliams rasti maisto.

Mokytojos vaikams pasiūlė pasitelkiant STEAM veiklas pagaminti lesyklėles ir  priberti lesalo paukšteliams. Labai džiugu, kad į pagalbą atskubėjo ir ugdytinių tėveliai. Jie sumeistravo tvirtas lesyklėles, kurios įkurdintos darželio teritorijoje esančiuose medžiuose. Vaikučiai kiekvieną dieną stengiasi paberti lesalo.

Šis projektas vaikams suteikė teigiamų emocijų ir pasididžiavimo gražiais darbais, kurie padės paukšteliams ištverti stingdančios žiemos šalčius ir sulaukti šilto pavasario. Koliažai Linos Činikienės.

Mokytoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.