Kuigalių eglutės

2022-2023 m. m.

Jeigu reikėtų rinkti labiausiai mėgstantį puoštis medelį, tai būtų eglutė. Visada žalia ji primena amžiną gyvenimo ratą, o papuošta nušviečia žmonių namus, kaimus, miestus ir primena apie artėjantį Kalėdų stebuklą.

Kuigalių poilsio zonoje kasmet sužimba pagrindinė Kuigalių kaimo eglė. Šalia jos glaudžiasi mažoji eglutė. Pasodinta prieš trejetą metų mažoji pavasarį pražydo, vasarą puošėsi augančiais kankorėžiais. Tačiau kažkam kankorėžių prireikė, ant eglutės liko tik vienas. Todėl šiemet, kad neliūdėtų, papuošėme ją tvariomis kalėdinėmis puošmenomis – „mamos eglės“ kankorėžiais.

Gruodžio 16 d. vakarą į eglės įžiebimo renginį rinkosi jaunos šeimos su vaikučiais, seneliai, jaunimas. Aplankė Kalėdų Senelio Nykštukės. Ant eglutės sužėrėję žaisliukai, įžiebtos girliandos priminė aplankančio Kalėdų stebuklo šviesą.

Renginį organizavo, rėmė Žeimių seniūnija, Žeimių mokyklos–daugiafunkcio centro Barupės skyrius, VO Barupės bendruomenės centras, Kuigalių biblioteka, Girelės girininkija, ūkininkas Juozas Naruševičius su darbuotojais, Kuigalių kaimo gyventojai.

Kalėdos – ypatingas metas, kai lyg mažos mielos dovanėlės krinta snaigės, virpančiame ore sklando norai, svajonės ir visi laukiame stebuklų. Pasak etnografų, Kūčios – tai padėka už praeitį, o Kalėdos – žingsnis į ateitį. Šį stebuklingą metą linkime šviesių minčių, atviros ir dosnios širdies. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.