Barupės bendruomeniškumo magija

2022-2023 m. m.

Plėtodamas bendruomeniškumą, puoselėdamas bendradarbiavimą VO Barupės bendruomenės centras (iniciatorė bendruomenės pirmininkė Ina Simovičienė) pakvietė Barupės skyrių į turiningą išvyką – susitikimą su Užutrakio dvaro sodybos istorija ir šių dienų dvaro gyvenimu, teatralizuotu muzikiniu žaidimu „Vardan sosto“.

Lietuvą užklojus storam sniego sluoksniui, už lango spustelėjus šaltukui, gruodžio 18 d. leidomės į kelionę. Įveikėme ne sniegą, šaltį, bet istorijos dulkes, nugulusias Užutrakio dvaro sodyboje.

Dvaro sodybos rūmuose vyko teatralizuoto muzikinio žaidimo „Vardan sosto“ premjera, kurios metu skambėjo kalėdinės giesmės ir madrigalai: F. Wildhorno, A. L. Webberio, G. Kuprevičiaus, I. Kalmano ir kitų kompozitorių kūriniai. Kristina Siurbytė (sopranas), Akvilė Garbenčiūtė (sopranas), Rokas Laureckis (tenoras), Raimondas Baranauskas (baritonas) užbūrė įdomia muzikine rokiruote, kai vienoje žaidimo lentoje žaidė skirtingi stiliai, sutikti netikėti „ėjimai“ įvairiomis vokalinės ir instrumentinės muzikos „figūromis“: juoda ir balta, meilė ir neapykanta, liūdesys ir euforija, pagundos ir vidaus demonai, siekiant vienintelio tikslo – karūnos.

Grožis džiugino, nuoširdumas suartino, geranoriškumas pamaitino. Pilni gerų emocijų, kupini sielos džiaugsmo ir dėkingi bendruomenės pirmininkei Inai Simovičienei, inicijavusiai kelionę, grįžome namo.

Tegul ateinantys 2023 – ieji toliau veda mus visus į bendruomenišką ir kūrybišką sėkmę! Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.