Kinas pusryčiams ir vakarienei

2022-2023 m. m.

Lapkričio 25 d. Barupės skyriaus ikimokyklinio ugdymo „Nykštukų“ grupės ugdytiniai dieną pradėjo filmų peržiūra. Vaikai žiūrėjo lietuvišką animaciją vaikams „Mažosios pasakėlės“ (režisierė Jūratė Leikaitė).

Sniegas apklojo žemę balta skraiste, o aktų salėje ugdytinių laukė užklydęs, atskridęs baltas drugelis, primindamas vasarą. Aptardami filmuką „Sraigė Maiva“ vaikai spalvino drugelį, muzikavo, šoko, vaidino su pirštininėmis lėlėmis, kurdami miniatiūras, noriai įsijausdami į pačių sukurtus personažus. Pabaigoje žiūrėjome filmuką „Braškės ant eglės“. Po jo puošėme, spalvinome eglutę, bet ne tradicinę žalią, o baltaskarę. Ugdytiniai buvo linksmai nusiteikę ir su gera nuotaika grįžo į grupę.

Kinadienis tęsėsi 17 val., kai į aktų salę susirinko vyresni žiūrovai. Netrukus prasidės ypatingas metų laikas – adventas, kai žmonės kviečiami susikaupti savyje, patylėti dvasios rimtyje. Tad skubėjome pasižiūrėti linksmą Tado Vidmanto komediją „Trys milijonai eurų“.

Džiugu, kad į organizuojamus kinadienius renkasi vis daugiau įvairaus amžiaus žiūrovų. Jungdamiesi į bendrystę žengiame mažais, kartais trapiais žingsneliais lapkričio taku į gruodžio šviesą. Nuotraukos Elenos Jankauskienės, koliažas Linos Činikienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.