Advento vainikas

2022-2023 m. m.

Lapkričio 23 d. „Nykštukų“ grupėje įvyko adventinio vainiko pynimo edukacija.

Kalėdinis laikotarpis prasideda nuo advento. Vienas šio laikotarpio simbolių – vainikas, kuris dedamas ant stalo pačią pirmą advento dieną ir jo vidury, tarp šakelių įtaisomos 4 žvakelės, kurios reiškia 4 advento savaites.

Laukdami advento pradžios ir Šv. Kalėdų „Nykštukų“ grupės vaikučiai kartu su Benuko mamyte Greta grupėje kūrė adventinį vainiką. Benuko mamytė papasakojo apie vainiko pynimo paprotį, jo atsiradimo istoriją, reikšmę. Tai – vilties, šviesos pergalės prieš žiemos tamsą ženklas.

Stalai buvo gausiai padengti įvairiais puošimo elementais: kankorėžiais, riešutais, obuoliukais, šermukšniais ir kitokiomis uogomis, džiovintais apelsinais, cinamono ir karklo pagaliukais, margomis kalėdinėmis juostelėmis ir kt. Puošė vainiką vaikučiai. Vainikas simbolizavo rimtį ir laukimą.

Smagu, kai patys tėveliai pasiūlo edukacinę veiklą ir kartu su savo vaikais noriai joje dalyvauja, leidžia laiką kartu, dalinasi patarimais. Šiuo vainiku papuošime savo grupę ir laukdami švenčių, kas savaitę uždegsime po LED žvakelę. Nuoširdžiai dėkojame Benuko mamytei Gretai, jog skatina mus ir vaikučius nepamiršti tradicijų, suprasti jų reikšmę, jas puoselėti bei perduoti iš kartos į kartą. Koliažas Linos Činikienės.

                                                                            Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.