„Spalvota savaitė“

2022-2023 m. m.

Spalio mėnesį įstaigos ikimokyklinio ugdymo grupėse „Meškučiai“, „Boružėlės“, „Nykštukai“ ir priešmokyklinėje grupėje vyko projektas „SPALVOTA SAVAITĖ“. Kiekviena grupė tarėsi ir kiekvieną savaitės dieną rengėsi kitos spalvos rūbais.

Projekto metu vaikai piešė, lipdė, kūrė įvairius darbus, žaidė su atitinkamos spalvos žaislai, dainavo „spalvotas“ dainas, skaitė A. Dovydėnaitės knygelę „Spalvos ir spalviukai“. Susidomėję jie klausėsi įdomaus pasakojimo apie Spalviukus, kurie buvo labai draugiški ir ėjo vieni pas kitus į svečius. Skaitydami šią knygelę vaikai sužinojo, kaip maišomos įvairios spalvos ir kokie atspalviai išgaunami.

Kiekvieną dieną su vaikais kalbėjomės apie spalvas mus supančioje aplinkoje bei gamtoje. Susipažinome su linksmomis ir liūdnomis spalvomis ir jų fone piešėme savo nuotaiką „Veidelius“. Kiekvieną dieną žaidėme labai linksmą spalvų žaidimą: „Pasivaikščioti eina tie, kurie turi geltoną  spalvą“ arba „Pasivaikščioti eina tie, kurie turi raudoną spalvą“ ir t.t. Paskutinę savaitės dieną – penktadienį, su vaikais kalbėjomės apie vandenį, švaros reikšmę sveikatai, kadangi vanduo – mėlynos spalvos.

Elijaus mamytė pasisiūlė sudalyvauti mūsų projekte, įtvirtinti spalvų pavadinimus. Ji pravedė edukacinę veiklą – vilnos vėlimas šlapiuoju būdu. Užsiėmimo metu susipažinome su vilna, su šlapiu vilnos vėlimo būdu bei pasigaminome muilą – plaušinę.

Esame dėkingi  tėveliams, dalyvavusiems mūsų veikloje. Jie padėjo įgyvendinti vieną iš pagrindinių šios savaitės nusimatytų tikslų – kiekvieną dieną dėvėti atitinkamos spalvos drabužius, taip pat dekoravo, skaptavo moliūgus, kuriais papuošėme įstaigos aplinką.

„Spalvota savaitė“ tikrai buvo spalvinga, įdomi, pilna netikėtumų ir teigiamų emocijų. Netradicinės ugdymo dienos ne tik paįvairina ugdymo(si) procesą, bet ir skatina vaikų kūrybiškumą, saviraišką bei dovanoja vaikams daug džiugių ir nepamirštamų akimirkų. Koliažai Linos Činikienės

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.