Poezijos ir muzikos vakaras „Rudens spalvos“

2022-2023 m. m.

Spalio 28 d. vakarą Barupės skyriuje vyko poezijos ir muzikos vakaras „Rudens spalvos“. Vakarą pradėjo Kamilė Bubinaitė poeto Vytauto Mačernio „Penktuoju rudens sonetu“, renginių organizatorė kalbėjo apie poezijos ir muzikos sąsają, įtaką žmogui. Skaitovas Dovydas Bubinas apibūdino, medžių spalvas, akcentuodamas, kad joks kitas metų laikas neturi tiek spalvų kaip ruduo. Klausėmės Kuigalių bibliotekininkės Inos Simovičienės skaitomų eilių ir muzikos, dainų atliekamų Virginijos Verikienės. Poezija ir muzika – tai gyvenimo spalvos, kurios taurina žmogų.

Kartu su auksiniu rudeniu į Barupės skyrių atkeliavo Erikos Šuklinskienės pirštininių lėlių kolekcija. Jaunieji aktoriai vaidino, prisijaukindami jas. Vakaro metu renginių organizatorė kvietė išdrįsti, ateiti į skyrių vaidinti ir kartu kurti savo pasakas.

Pasidžiaugėme nuimtu rudens derliumi, moliūgais, kuriuos ikimokyklinio ugdymo grupės „Nykštukai“ ugdytiniai puošė ir vežė į Jonavos viešosios bibliotekos Moliūgų terasoje vykusį konkursą. Skyriaus fojė surengta parodėlė skirta rudeniui.

Palengva, nejučia baigėsi marga rudens kelionė Barupės skyriuje, palikdama mėgautis likusiu rudens laiku, kuris pilkai nudažys dangų, nurengs medžius, tačiau toliau pildys mūsų bendruomenės aruodus kūrybiškumu. Nuotraukos Sandros Kolujanskaitės, Elenos Jankauskienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.