„Judumas be jokios taršos“ Barupės skyriuje

2022-2023 m. m.

Žmogui fizinis aktyvumas reikalingas lygiai tiek pat, kiek maistas ir oras. Tai ypač svarbu ikimokyklinio amžiaus vaikams, kurie intensyviai auga ir tobulėja. Judėjimas yra pagrindinis biologinis žmogaus raidos veiksnys, skatinantis organizmo vystymąsi. Judant gerėja žmogaus motorika ir fiziniai gebėjimai, o tai ypač svarbu vaikams.

Rugsėjo 19-23 dienomis Jonavos r. Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės vaikai dalyvavo Europos judumo savaitėje „Judumas be jokios taršos“.

Judumo savaitę pradėjome siužetine mankšta ir bėgimu. Savo vikrumą, greitį, ištvermę vaikai pasitikrino įveikdami bėgimo trasą darželio teritorijoje ir sporto salėje. Lauko aikštelėje ugdytiniai dalyvavo įvairiose estafetėse, žaidė judriuosius ir sportinius žaidimus.

Rugsėjo 21 d. ėjome pasivaikščioti. Pasivaikščiojimo metu vaikai tyrinėjo ir grožėjosi rudenine gamta, stiprino emocinę sveikatą. Judumo savaitę užbaigėme kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Neringa Bosaityte, kuri kartu su vaikais atliko mankštelę skirtą Judumo savaitei paminėti.

Smagu, kad geras oras leido mums aktyviai judėti įvairiose erdvėse.

Judėjimas – maloni ir džiugi veikla vaikams ir suaugusiems, stiprybės ir sveikatos šaltinis. Judumo savaitės renginiu siekėme parodyti, kaip svarbu judėti visus metus, būti fiziškai aktyviais, nepamiršti sporto teikiamo džiaugsmo, palaikyti didesnį fizinį aktyvumą. Koliažas Linos Činikienės.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2022-2023.

Komentavimo galimybė išjungta.