Solidarūs – mes stiprūs!

2021-2022 m. m.

Šiemet liepos 6–ąją, Lietuvos valstybės dieną, Barupės skyrius su VO Barupės centro bendruomene prisijungė prie „Tautiškos giesmė aplink pasaulį“ – Lietuvos himno giedojimo.

„Solidarūs – mes stiprūs! – tokia žinia apskriejo pasaulį ir parodė, kad tvirti ir stiprūs esame todėl, kad mokame susitelkti. Mūsų jėga – susitelkimas, kuris padeda apginti brangiausia, ką turime – laisvę, gyvybę, kultūrą ir papročius.

Šiemet Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą privertė palikti gimtus namus į Kuigalių kaimą atvykusias tris šeimas iš Ukrainos. Kaimo bendruomenė paliudijo laisvų žmonių solidarumo ir susitelkimo svarbą parodydama, kad esame pasiruošę pilietine galia ir susitelkimu dalintis.

Išsiilgę namų ukrainiečiai ryžtasi grįžti į Tėvynę. Tautiškos giesmės vakarą jiems įteikėme Kuigaliuose užaugintų saulėgrąžų puokštę. Linkėjome, kad ukrainiečių saulėgrąžos kaip taikus augalas augtų jų laukuose. Šeimoms padovanojome Romano Kholenkovo knygą „ЗАКРОЙТЕ НЕБО”. Knyga per trumpą laiką parašyta Lietuvoje, autoriui atvykus kaip nukentėjusiam nuo karo. Eilėraščiai atspausdinti rusų kalba, penki iš jų išversti į lietuvių kalbą, tarp jų ir jausminga ukrainiečių padėka Lietuvai už pagalbą šiandieninės nelaimės metu.

Šiemet „Tautiška giesmė“ visame pasaulyje tradiciškai nuskambėjo jau keturioliktąjį kartą. Ši unikali tautos iniciatyva tapo gyva mūsų laikų tradicija. Džiugu, kad mūsų gyvenvietėje vis daugiau prisijungiančių giedoti himno, kartu patiriamos nepamirštamos vienybės ir pasididžiavimo akimirkos. Tai paprasta, šilta, jauki bendrystė po tuo pačiu dangumi, po ta pačia saule…šalia tekančio Barupės upelio.

Kasmet švęskime Valstybės dieną, švęskime „Tautišką giesmę“ – stiprūs išliksime, jei būsime solidarūs. Nuotrauka Miglės Janonytės

Barupės skyriaus renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.