Išvyka į Utenos kraštą

2021-2022 m. m.

Birželio 20 d., naudodamiesi Kultūros paso paslaugomis, 5-6 ir 8-9 klasių mokiniai vyko į keramiko Giedriaus Mazuro sodybą Antalgėje.

Menininko studijoje klausėmės apie ypatingą XVI amžiuje Japonijoje atsiradusią raku keramikos technologiją, glazūra marginome puodelius. Lengva nebuvo, nes glazūra, kuri atrodo ruda, iš tikrųjų yra žalia, ta kuri balta – mėlyna, o visas dekoro grožis pasimato tik išdegus gaminį.

Kol mūsų menas „grūdinosi“ pragariškoje beveik 1000 laipsnių temperatūroje keramikos degimo krosnyje, turėjome galimybę apžiūrėti eksponuojamus keramikos darbus, skulptūrų parko teritoriją su interaktyviomis meno erdvėmis, didelėmis ir mažomis skulptūromis. Daug džiaugsmo suteikė galvą susukantis labirintas, žvejyba sodybos tvenkinyje, išdykaujančios ožkytės, labai svetingo ir meilaus šunelio, vardu Meilė, draugija.

Išdegtus darbus aušinome, plovėme, gėrėjomės netikėtais spalvų deriniais, glazūros nutekėjimais, suspindusiais aukso, sidabro spalvų ruoželiais ir vežėmės namo.

Grįždami Utenoje aplankėme pašto stoties statinių kompleksą. Tai seniausias miesto pastatas, kuriame dabar įsikūrusi Utenos meno mokykla. Klausydamiesi gido pasakojimo, dairydamiesi po erdvias patalpas, po rūsyje esančius saugyklos ir kalinių kambarėlius, sužinojome daug įdomių istorijos detalių.  Nuotraukos 

Mokytoja Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.