Projekto „Fit 4 Life“ partnerių susitikimas Graikijoje

2021-2022 m. m.

Visi mes prisimename mitus, pasakojimus apie graikų dievus, bet ar visiems pavyksta pavaikščioti dievų takais ir prisiliesti prie jų šventyklų sienų?

Erasmus+ projekto „Fit 4 life“ 4 mokinių grupė, anglų kalbos mokytoja I. Dūdienė, geografijos mokytoja D. Svirskienė gegužės 9-13 dienomis dalyvavo ketvirtame partnerių šalių susitikime Graikijoje.

1 diena. Pažintis su Amaliada

Susitikimas mokykloje buvo labai jaukus ir kamerinis. Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius ir mokytojai, o mokiniai atliko keletą muzikinių numerių.

Šalių partnerių mokiniai pristatė savo pranešimus, papasakojo, kokią naudą davė jiems Erasmus+ projektas „Fit4life“. Puikių akimirkų mokiniai turėjo dalyvaudami sporto varžybose, estafetėse, bendraudami su kitų šalių partnerių mokiniais.

Projekto dalyviai susipažino su Amaliados miestu, aplankė miesto meriją, susitiko su meru. Visi žavėjosi netoliese mokyklos esančiu sporto kompleksu su lauko baseinu, Kurouto paplūdimiais – poilsio vieta ne tik turistams, svečiams, bet ir miesto gyventojams.

Ir, žinoma, kaip gi viešnagė Graikijoje be graikiškų salotų. Mokiniai degustavo įvairius graikiškos virtuvės patiekalus, jų užkandžius iš cukinijų. Nuotraukos / Foto

2 diena. Antikinės Olimpijos šventovė.

Neįtikėtini ir neapsakomi jausmai užplūdo vaikštant po Olimpijos miestą, miestą kur buvo rengiamos pirmosios žaidynės graikų dievui Dzeusui, kur kiekvienų olimpinių žaidynių deglai yra uždegami Olimpijos centre.

Su džiugesiu mokiniai sudalyvavo draugiškame bėgime šiame Olimpijos stadione. Nors dabar miesto likę tik griuvėsiai, bet ši šventovė daugiau kaip 1000 m. buvo svarbus religijos ir sporto centras.

Pasivaikščiojus po griuvėsius ir išgirdus įvairiausių pasakojimų apie senovės Graikų dievus, kovotojus, ėjome į Olimpijos archeologinį muziejų, kuriame išvydome nuostabias dievų statulas, šventovės, miesto likučius, visus archeologų rastus stebuklus.

Vakarą vainikavo Ilidos savivaldybės kultūros centro kolektyvų koncertas, pažintis su graikų liaudies šokiais ir dainomis. Nuotraukos / Foto

3 diena. Žinių gilimas apie Graikijos istoriją ir kultūrą

Dalyviai susipažino su senovės Ilidos miestu, jų archeologiniais radiniais Iliados nacionaliniame archeologijos muziejuje.

Lankydamiesi Chlemoutsi pilyje susipažinome su Graikijos kultūra ir istorija, kurios pradžia yra 13 a. Ši pilis buvo svarbiausia Achajos kunigaikštystės pilis. Griuvėsiai mena, kad pilis buvo labai didinga, turėjo du aukštus, pirmą kartą Graikijoje įrengtą šildymą židiniais.

Vakare mokiniai turėjo bendrą vakarienę su šeimomis ir naujais draugais. Jie susipažino ir išbandė graikų tradicinius šokius, žaidimus.

Paskutinis vakaras buvo pilnas emocijų, vieni džiaugėsi naujais draugais, kiti liūdėjo kad savaitė Graikijoje prabėgo labai greitai.

Graikija – tai šalis su labai gražiu kraštovaizdžiu, draugiškais žmonėmis bei labai įdomia ir gilia senovės Graikijos istorija. Tai buvo mano nepamirštama kelionė ir patirtis. (Enrikas 9 kl.)

Projektas ir ši kelionė suteikė man ir kitiems mokiniams puikią galimybę pamatyti kitokį gamtos vaizdą, žmonių kultūrą, bendravimą ir patirti nuostabių akimirkų. (Indrė 9 kl.) Nuotraukos / Foto

Mokytoja Inga Dūdienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.