Tarptautinė muziejų diena

2021-2022 m. m.

Gegužės 18 d. Žeimių miestelyje buvo paminėta tarptautinė muziejų diena. Į ekskursijas po mokyklos ir Konstantino Bogdano muziejus susirinko 6 klasės mokiniai ir miestelio gyventojai.

Pirmiausia buvo aplankyta Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro etnografinė seklyčia. Mokiniai ir suaugusieji klausė istorijos mokytojos Valentinos Zujevaitės pasakojimo apie čia randamus eksponatus. Autentiškame aukštaitiškame kambaryje išvydome visą lino kelią – nuo grūdo iki audeklo. Čia radome ir galimai Tėvo Stanislovo kaltą kryžių-saulutę, senelių ir prosenelių naudotą lygintuvą, verpimo ratelį, seną samovarą.

Toliau ekskursija tęsėsi į mokyklos trečiąjį aukštą, kur visi susipažino su mokyklos istorija, nuotraukose pamatė jaunus savo mokytojus. Ant sienos galėjo išvysti mokyklines uniformas, o lentynose rado pirmąjį mokyklos kompiuterį ir adatinį spausdintuvą. Mokytoja V. Zujevaitė papasakojo apie mokyklos pirmūnus ir žymesnius mokyklos mokinius.

Iš mokyklos patraukėme į miestelio seniūnijoje įsikūrusį skulptoriaus Konstantino Bogdano muziejų. Artūras Narkevičius papasakojo mums skulptoriaus biografiją, pamatėme keletą K. Bogdano darbų, jo pieštų Lietuvos bajorų herbų kolekciją.

Ekskursijas vainikavo jaukios dirbtuvės Žeimių bibliotekoje, kur vaikai patys tapo skulptoriais: minkė spalvotą molį, lipdė pavasarines gėles ir jomis dekoravo vėduokles. Jas galėsite išvysti jau netrukus puošiant miestelio bibliotekos sienas. Nuotraukos

Renginių organizatorė Deimantė Praškevičiūtė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.