„Žalia pasaka“

2021-2022 m. m.

„Žemė, nors ir didelė, bet labai, tiesiog be galo jautri. Žemė viską jaučia.” Šiais V. Megre žodžiais kovo 21 d. Jonavos r. Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyriuje prasidėjo ikimokyklinės „Nykštukų“ grupės renginys, skirtas pasaulinei Žemės dienai paminėti. Renginio tikslas – plėsti ugdytinių žinias apie Žemę, išreikšti jai pagarbą, rūpestį,  mokytis saugoti Žemę ir  visa kas gyva joje.

Žemės dienos švęsti, ugdytiniai į grupę susirinko pasipuošę paukščių karūnomis, rado didžiulį šiukšlių kalną. Kad paukšteliai turėtų kur skraidyti, žibutės galėtų išskleisti žiedą, o Žemė lengvai kvėpuoti, vaikai surinko ir surūšiavo šiukšles. Ir tik tada, kai visur tvyrojo švara ir tvarka, buvo galima pradėti šventę.

Vyko pokalbiai, diskusijos, buvo demonstruojamos skaidrės, skaitomas Žemės laiškas vaikams, vyko viktorina, skambėjo posmai ir pasakos, žaidžiami žaidimai apie Žemę, vandenį, gyvūniją, piešėme piešinius Žemės tema. Auklėtoja ir auklytė priminė vaikams, kokią prasmę turi Žemės dienos minėjimas, kodėl reikia rūpintis mūsų žaliąja planeta. Tačiau didžiausią pamoką, kaip mylėti ir stengtis išsaugoti savo vienintelius namus – Žemę, ikimokyklinukai gavo pasižiūrėję animacinį filmą „Kaip ožiukas laikė žemę”. Šventės pabaigoje nuskambėjo nuoširdus vaikų pažadas: neteršti upių ir ežerų, nešiukšlinti miškų, nedeginti žolės, nelaužyti medžių, o juos sodinti ir auginti, mylėti ir globoti gyvūnus, išsaugoti Žemę ateinančioms kartoms. Po renginio visi susirinkome darželio kiemelyje, surinkome vėjo atpūstas šiukšles.

Auklėtoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.