Sausio 13–osios minėjimo akimirkos Barupės skyriuje

2021-2022 m. m.

Kasmet Sausio 13–oji mums primena iškovotą pergalę, Laisvės gynėjus ir stiprina tikėjimą Lietuvos ateitimi.

Barupės skyriaus bendruomenė Lietuvos laisvės gynėjų dieną minėjo dalyvaudama pilietinėje iniciatyvoje „Atmintis gyva, nes liudija“. 8 val. dešimčiai minučių uždegėme žvakes, kurios simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Mūsų žvakių liepsnelės kartu su kitomis visoje Lietuvoje vienu metu plazdėjo primindamos atmintinos dienos svarbą.

Labai svarbu perduoti žinią jaunajai kartai, taip pat mūsų skyriaus „Nykštukų“ grupės ugdytiniams, apie 1991 metų sausio įvykių prasmę mūsų valstybei. Tai karta, kurios polėkius ir svajones iškovojo jų seneliai ir proseneliai. Auklėtoja Dalia Silevičienė, dalyvavusi ginant televizijos bokštą, papasakojo apie Sausio 13 d. įvykius.

Sausio 12 d. buvo rodomas trumpametražinis filmas „Ąžuolas ir gilė“, sukurtas 1991 m. sausio 13 d. įvykiams paminėti. Ugdytiniai su vyr. auklėtoja Odeta Šablevičiūte, auklėtojos padėjėja Lina Činikiene aplankė virtualią galeriją SAUSIO 13.LNM.LT. Piešinių paroda „Lietuva vaikų akimis“ leido prisiminti Sausio 13–ąją tokią, kokią ją tuo metu pamatė ir suprato įvairaus amžiaus vaikai – dabartiniai keturiasdešimtmečiai, penkiasdešimtmečiai. Kūryba leido vaikams išreikšti savo rūpestį, nerimą, liūdesį, tikėjimą ir viltį, taip jie bandė perteikti istoriją, atskleisti savo jausmus ir nuomonę.

Pasinaudojome galimybe dalyvauti virtualioje parodoje aplankant Nacionalinio mokinių piešinių konkurso „Mes užaugome laisvi“ laureatų darbų parodą. Ekspozicijos kūrėjams – jaunoms asmenybėms rūpi praeitis, istorija, bando suvokti laisvės kovų aplinkybes, įvykius ir jų reikšmę dabarčiai – jiems Laisvė yra šventė.

Lietuvos laisvės gynėjų diena mums vilties ir optimizmo diena, kai 1991 metų Sausio 13–oji patvirtino: MES ESAME IR BŪSIME! Koliažas Linos Činikienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.