Mažųjų Kalėdos

2021-2022 m. m.

Kai tik gruodis pradeda skaičiuoti pirmąsias dieneles, suprantame, kad artėja gražiausios ir laukiamiausios metų šventės – Kalėdos. Dėl esamos pandeminės situacijos šalyje Kalėdų laukimas tapo kitoks – daugiau nežinomybės, sumaišties, nerimo. Todėl dar labiau norėjosi sukurti gražesnę ir šiltesnę šventę visiems. Ir mums pavyko!

Gruodžio pradžioje tėveliai noriai įsitraukė į auklėtojų organizuojamą projektinę dieną „Laukime Kalėdų stebuklo kartu“, namuose gamino nykštukus, kurie visą žiemos laikotarpį puoš darželio teritoriją. Administracija pasirūpino, kad darželio teritorija šviestų naktį ir džiugintų praeivių akis. Vaikai skubėjo gaminti angeliukus kūrybinių darbų parodai „Kalėdų angeliukas“, kuri buvo eksponuojama mokyklos fojė. Mokytojos su padėjėjomis kūrė šventinę nuotaiką grupėse. Visi jautėmės lyg pasakoje. Stebuklingai nuostabus laukimas visus skatino kurti, fantazuoti, žaisti ir improvizuoti.

IUG „Boružėlės“ ugdytiniai aptarę Kūčių ir Kalėdų tradicijas iš bičių vaško gaminosi žvakes, minkė tešlą, kepė kūčiukus, Kalėdinius meduolius, kuriuos vėliau dekoravo.

Ir pagaliau vaikai sulaukė šventinės popietės „Kalėdų pasakaitė“.  Din din, din din… Varpelių garsas nuaidėjo į IUG „Meškučiai“, kur mažieji įstaigos ugdytiniai pagal muzikos ritmą „Snaigių valsas“ grojo instrumentais, dainavo daineles „Žiema“, „Baltos snaigės“, deklamavo eilėraštukus, šoko „Šaltuko šokį“, vaidino Kalėdų pasakaitę. Informacinių technologijų pagalba bendravo su Kalėdų seneliu. IUG „Boružėlės“ ugdytiniai jau nuo ryto sulaukė Kalėdų Senelio laiško, kuriame buvo įvairios mįslės ir užduotys vaikams (piešimas po stalu, žaidimai, dainelės, eilėraščiai, estafetės).

Vedini paslaptingų Kalėdų Senelio užduočių vaikai nukeliavo į aktų salę, kur jų laukė Kalėdų Senelio pagalbininkė Nykštukė Tukė su dovanomis. Kalėdų pasakaitė taip pat pasibeldė ir į PUG duris. Ji pakvietė vaikučius švęsti gražiausią žiemos šventę. Netrukus prie eglutės sugužėjo linksmai nusiteikę pasakaitės veikėjai:  kiškučiai, elniukai, Raudonkepuraitė ir vilkas. Visi jie norėjo pasveikinti Raudonkepuraitės senelę su šv. Kalėdom. Net ir piktąjį vilką buvo aplankiusi Kalėdų dvasia, tad jis nė neketino ėsti senelės. Kelionė draugams neprailgo, nes jų laukė daug malonių staigmenų.

Dėkojame vaikų tėveliams, administracijai ir visiems prisidėjusiems už pasaką kurtą kartu. Lai tokie nuostabiai kūrybingi potyriai mus visus lydės ateinančiais metais. Tegul mūsų visų bendrystė kurti vaikams ir dėl vaikų mus dar labiau suvienija ir sustiprina. Ačiū visiems už bendrystę. Nuotraukos

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.