Nepraeis Kalėdos nepastebėtos!

2021-2022 m. m.

Artėjant Kalėdoms, Barupės skyrių pasiekė tarptautinio mokyklų bibliotekų projekto „Baltų literatūros savaitė 2021“ organizatorių, partnerių Vytauto Didžiojo universitetoLatvijos Respublikos ambasados Lietuvoje, rėmėjų „Kavos Draugas“RTTAX„Baltic Logistic Solutions“„Power Sport“„Save24“„Glasseson“„Sapiegos klinika“Šefo receptai dovanos, kuriomis skubėjome pasidžiaugti.

Mažiesiems bendruomenės nariams skaitėme Kęstučio Kasparavičiaus „Kalėdos! Kalėdos!“. Tai jauki ir įkvepianti knyga vaikams apie ne tik žmonių, bet ir žvėrelių labai laukiamą šventę. Pasirodo, visi jie Kalėdoms ruošiasi skirtingai – ir labai smagiai. Knygutėje net 11 nuotaikingų pasakojimų, iliustruotų autoriaus, kurių vaikučiai noriai klausėsi. Žiūrėdami į paveiksliukus mažieji atpažino, o vyresnieji su džiaugsmu skaičiavo veikėjus, aptardami Kalėdų eglės puošėjų nuotykius. Kalbėjome apie tai, kuo žavi, keri sniegas, kuriuo knygutėje džiaugiasi visi žvėreliai. Ypač per Kalėdas sniegu baltai apklota žemė atrodo tokia švari, tyra ir sukuria ypatingą nuotaiką.

Supažindinome vaikučius su prakartėle, Kristaus gimimo iškilme, aiškinome, kodėl laukiame nuostabios žiemiškos, bet šiltos ir džiugios šventės – šv. Kalėdų. Su „Nykštukų“ grupės ugdytiniais paskaičiavome, kad Kalėdos jau visai arti ir gražaus laukimo liko 3 dienos. Ant skelbimų lentos iš snaigių mielai sudėliojo trejetuką. Juk nepraeis Kalėdos nepastebėtos!

Nuoširdžiai dalinomės geromis emocijomis ir švenčių laukimo džiaugsmais. Renginių organizatorė mažiesiems padovanojo knygutę „Alisa stebuklų šalyje“ su auksinių raidžių įspaudu Nykštukų, papildydama ugdytinių grupės bibliotekėlę. Koliažas Linos Činikienės.

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.