Kalėdinės eglės – šventės šauklės

2021-2022 m. m.

Gruodžio mėnuo – žaliaskarių laikas. Jau trečius metus iš eilės kartu su kitomis Jonavos Kalėdinio miestelio eglutėmis miesto centre esančiame Ramybės skvere nušvito Barupės skyriaus ir Barupės bendruomenės centro eglė.

Džiugu, kad šiemet Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės eglutė pirmą kartą papildė eglučių miestelį ir įsikūrė šalia – kartu sukurdama nepakartojamą šventinę nuotaiką ir skleisdama kalėdinę dvasią. Kad ir kokie įmantrūs ar prabangūs žaisliukai, girliandos kabotų ant eglučių, niekas nesugebės sukurti kalėdinės nuotaikos, dvasios ir išgyvenimo, jei gražiausiais žaislais neišdabinsime savo vidaus.

Šiemet Kuigalių kaimo poilsio zonoje turime dvi puikias papuoštas eglutes. Mažoji – prieš du metus pasodinta kartu su „Nykštukų“ grupės ugdytiniais, kita – padovanota Girelės girininkijos girininkų, įžiebta gruodžio 17 d. Eglės įžiebimo renginyje vaikus, tėvelius, senelius ir kaimo gyventojus linksmino Kalėdų Senelio padėjėjos. Vaikai vylėsi, kad Kalėdų Senelis ras takelį į Kuigalių kaimelį, ir, žinoma, sulaukė jo su pilnu maišu dovanėlių.

Renginį organizavo, rėmė Žeimių seniūnija, Žeimių mokyklos–daugiafunkcio centro Barupės skyrius, VO Barupės bendruomenės centras, Girelės girininkija, ūkininkas Juozas Naruševičius su darbuotojais, Kuigalių kaimo gyventojai.

Nutils švenčių garsai su savimi nusinešdami 2021–ųjų darbus, gražias akimirkas, mielus prisiminimus, o 2022–ieji atneš naujų idėjų, darbų, siekių… Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.