Meduoliais kvepiančios Kalėdos

2021-2022 m. m.

Artėjant Kalėdoms namai pasidabina įvairiausiomis puošmenomis, tačiau viena mieliausių, šilčiausių, o ir skaniausių – savomis rankomis iškeptas ir pastatytas meduolinis namelis!

Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupė gruodžio 2-3 dienomis įgyvendino STEAM veiklą „Meduoliais ir gerumu kvepiančios Kalėdos“. Veiklos tikslas – suteikti vaikams žinių apie Šv. Kalėdų laukimo tradicijas, papročius, ugdyti jų vertybines nuostatas, įtraukti ugdytinių šeimas į bendrą veiklą.

Vaikai, jų auklėtojos ir šeimos nariai kūrė šventinę nuotaiką, ypatingą kalėdinę dvasią, gamindami kalėdinius namelius. Elijaus mamytė Viktorija Simovičė, į grupę atnešė prikeptų meduolių, padarytą glajų, kitos mamytės aprūpino pabarstukais. Įstaigos erdvės buvo apverstos aukštyn kojomis, nes juk pabarstukai, turintys savybę pabėgti, slėpėsi, kur jiems patinka, o glajų galima buvo rasti ne tik ant meduolių, stalų, bet ir kūrėjų plaukuose. Tas stebuklingas Kalėdų laukimas suteikė galimybę džiaugtis akimirkomis, žmonėmis, čia ir dabar gimstančiomis jaukiomis istorijomis, gardžiausiais skoniais ir šilčiausiomis šypsenomis.

Ačiū „Nykštukų“ grupės vaikų mamytėms, už bendradarbiavimą padedant vaikučiams kurti šventinę nuotaiką. Koliažas Linos Činikienės.

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.