„Mokaisi – gyveni, gyveni –mokaisi!“

2021-2022 m. m.

Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos pakviesti į 22 – ąją suaugusiųjų mokymosi savaitę „Gyveni – mokaisi, mokaisi – gyveni“ Barupės skyriuje šiemet mokymus paskyrėme sveikatai. Skyriuje svečiavosi Jonavos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos.

Lapkričio 15 d. vyko pirmosios pagalbos mokymai, kuriuos vedė visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Rūta Pugačiauskienė. Lektorės profesionaliai vedami praktiniai užsiėmimai, nuoširdžios konsultacijos buvo svarbi mokymų dalis. Mokymų metu buvo modeliuojamos įvairios situacijos su galimomis baigtimis, aptariama kaip reikėtų elgtis, akcentuojama, kad labai svarbu nepasimesti.

Lapkričio 17 d. psichologė Gintarė Skačkauskienė kalbėjo apie miego problemas, taisykles, mokė atsipalaidavimo pratimų. Sveikatos stiprinimo specialistė Rūta Pugačiauskienė praktiškai mokė kaip „pabudinti“ ir stiprinti raumenis. Vyko filmo peržiūra ir aptarimas apie saugumą namuose, siekiant surasti ir pašalinti rizikas keliančius veiksnius.

Mokymų metu atnaujinome turimas žinias ir įgijome naujų, atradome šviesių, pozityvių minčių – turiningai ir naudingai praleidome laiką. Nuotraukos Inos Simovičienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.