Darbas žmogų puošia

2021-2022 m. m.

Darbas žmogų puošia. Tą byloja gili senolių išmintis. Kiekviena profesija, kiekvienas darbas vertas didžiulės pagarbos. Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės vaikučiai susipažino su tėvelių profesijomis.

Lapkričio 17 dieną stebėjome Faustutės mamytės Virgilijos sukurtą filmuką, kuriame supažindino mus su savo profesija. Ji dirba UAB „Salpronė”. Tai socialiai atsakinga ir novatoriška įmonė, kurios pagrindinė veikla yra salotų mišinių ruošimas. Darbuotojai čia supaprastina kulinarinį darbą pjaustydami daržoves įvairiomis formomis, ruošdami salotų mišinius ir daržovių pusgaminius. Į grupę Faustutė atsinešė į maišelius sufasuotų salotų, obuolių ir morkų. Šiais sveiko maisto produktais, vaišino grupės draugus.

Lapkričio 18 d. „Nykštukų“ grupės vaikučiai lankėsi kaimo parduotuvėje  – čia dirba Arono močiutė. Pardavėja aprodė parduotuvę, paaiškino, kur kokios prekės sudedamos. Taip pat paaiškino ir parodė, kaip sveriamos prekės, kur dedami pinigai gauti už prekes. Stebėjome, kuo ir kaip prekiaujama.

Lapkričio 19 d. „Nykštukų“ grupėje buvo įrengtas grožio salonas. Olivijos mamytė Lina, grožio salono „Tūzai ir damos“ Jonavoje savininkė. Ji sukūrė filmuką apie savo profesiją, kurį žiūrėjome grupėje, aptarėme. Po aptarimo, naudodamiesi kirpėjos įrankiais, kūrėme vieni kitiems šukuosenas, taip pat sušukavome ir lėlytes.

Nuoširdus ačiū mamytėms Virgilijai ir Linai bei Arono močiutei Jūratei. Nuotraukos Linos Činikienės

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.