„Spalvų paletė medžių lapuose“

2021-2022 m. m.

Jau sužinojome apie spalvas, kurias kasdien matome savo aplinkoje ir gamtoje. Žinome, kad spalvos ne tik puošia mus, aplinką, bet ir turi įtakos mūsų nuotaikai, emocijoms. Jos gali mus pralinksminti, nuliūdinti, gali paskatinti būti drąsesniais ar nuraminti. Taip pat žinome, kad tarp visų spalvų tik trys spalvos yra pačios svarbiausios – spalvos ,,karalienės“ (raudona, mėlyna, geltona), kurios draugaudamos viena su kita sukuria naujas spalvas ,,princeses“ (oranžinę, žalią, violetinę, rudą).

Nuo lapkričio 8 dienos „Nykštukų“ grupės vaikai vykdė savaitės veiklos akciją „Spalvų paletė medžių lapuose“,  sutelkdami dėmesį į RUDENS SPALVAS. Kokios jos? Kokių spalvų daugiausiai rudenį? Visą gražiausią rudens spalvų paletę galima pamatyti stebint gamtą, o daugiausiai jų galime pamatyti stebėdami ir tyrinėdami medžius.

Rudenėjančiomis spalvomis nusidažę medžiai pakvietė vaikus į pažintinę tiriamąją STEAM veiklą. Prieš tai visą savaitę su vaikais lauke ir kompiuteryje stebėjome, tyrinėjome medžius (beržą, ąžuolą, klevą), lapus aptardami jų spalvą, formą, dydį. O su padidinamuoju stiklu ištyrinėjome net visas lapų gysleles.

Tada iš darželio kieme prisirinktų klevo lapų atlikome puikią meninę veiklą – dažėme juos įvairiomis guašo spalvomis, aplikavome jais nupieštą klevo trafaretą, piešėme medžius liedami akvarelę šlapiame lape, kūrėme spalvotų burbulų šokį.

Linksmai ir emocingai eksperimentuodami vaikai įtvirtino žinias apie spalvas, medžius, patyrė kūrybinės laisvės, džiaugsmo.

Ikimokyklinio ugdymo vyr. auklėtoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.