Sveikuoliška stovykla

2020-2021 m. m.

Bendradarbiaujant su Jonavos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru birželio 28-30 dienomis mokiniai buvo pakviesti į sveikuolišką dienos stovyklą.

Praktinių užsiėmimų metu vaikai buvo supažindinti su žmogaus gaivinimo pagrindais, mokėsi suteikti pagalbą užspringusiajam ar susižeidusiajam, atlikti dirbtinį kvėpavimą. Jaunimas supažindintas su sveikų produktų įvairove, sveiko maisto nauda, perteklinio cukraus žala. Mokiniai atliko praktinę užduotį: jiems teko skaičiuoti, kiek cukraus slepiasi vaikų labiausiai pamėgtuose produktuose. Po to mokiniai dalyvavo viktorinoje „Sveikas gyvenimo būdas“.

Vaikai jėgas išbandė estafetėse, žaidė su balionais, užpildytais vandeniu, kitus judrius žaidimus. Kiekvieną dieną vainikuodavo žygis su šiaurietiškojo ėjimo lazdomis, kurių metu buvo mokoma taisyklingos ėjimo technikos.

Stovykloje buvo paliestos psichoaktyvių medžiagų temos, kalbama apie rūkymo, psichotropinių medžiagų (narkotikų, alkoholio) poveikį organizmui. Jaunuoliai žinias gilino žaisdami protmūšį, žiūrėdami įvairią prevencinę video medžiagą.

Stovykloje buvo akcentuojamas psichinės sveikatos stiprinimas. Vaikai meditavo, piešė ir spalvino mandalas, asociatyvinių paveikslėlių pagalba išreiškė esamas emocijas, savo charakterio savybes, kiekvienas sau ir kitam rašė komplimentus bei palinkėjimus. Užsiėmimus vedė visuomenės sveikatos specialistės Greta Sakalauskaitė, Irma Danielė, Simona Metlevskienė. Nuotraukos

Mokytoja Inga Dūdienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.