3 klasės edukacinė išvyka į Anykščius

2020-2021 m. m.

Birželio 8 dieną 3 klasės mokiniai su mokytoja iškeliavo į Anykščius.

Trečiaklasiai nuvyko prie J. Biliūno „Laimės žiburio“, kur Liudiškių kalvos viršūnėje palaidotas ir pats rašytojas, čia jam pastatytas antkapinis paminklas.

Taip pat su nekantrumu aplankė Anykščiuose ant Kalitos kalno esančią vasaros rogučių trasą. Tai toks vienintelis atrakcionas Lietuvoje, kuris vilioja nusileisti linksmaisiais kalneliais ir pajusti naujas bei netikėtas emocijas.

Apsilankėme ir Niūronyse, kur autentiškoje XX a. pradžią menančioje troboje susipažinome su mūsų etninės kultūros simbolio – duonos – keliu nuo rugių sėjos iki duonos riekės. Kiekvieną tarsi namiškį maloniai sutikusi ir už stalo pasodinusi gaspadinė papasakojo apie rugių sėjimą, kūlimą, malimą, duonos rauginimą ir užmaišymą. Mokiniai sužinojo apie senolių duonos kepimo papročius ir pagerbimo ritualus, šeimos tradicijas, susipažino su senoviniais buities rakandais. Kiekvienam buvo suteikta nepakartojama galimybė: pačiam suformuoti ir ką tik iškūrentoje duonkepėje išsikepti savo duonos kepalėlį. Kol kepė duonelė,  vaikai lakstė kieme, žaidė su senoviniais žaislais,  aplankė Arklio muziejų. Tai pažintis su lietuvišku kaimu.

Įspūdingas vaikams pasirodė ir Puntukas, antrasis pagal dydį riedulys Lietuvoje. Sudomino akmenyje iškalti drąsiųjų lietuvių lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno bareljefai. Vaikai prisiminė, ką apie šiuos narsius žmones buvo girdėję pamokose.

Mokiniai su puikia nuotaika grįžo į namus. Nuotraukos

Mokytoja Vilma Grigienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.