„Daržiukas darželyje“

2020-2021 m. m.

Ilgėjančios dienos ir šiltėjantis oras kviečia sukrusti ir kibti į pavasario žemės darbus. Tad ir mes, Barupės skyriaus „Nykštukų“  grupės vaikai,  auklėtoja ir auklėtojos padėjėja, nusprendėme pažaisti su sėklomis.

Kiekvieną pavasarį su vaikais sėjame įvairius augalus, mokome mažuosius, kad dauguma augalų, taip pat ir daržovės, išauga iš sėklų. Daržovių agurkų, pomidorų, petražolių, špinatų – sėklos pirmiausia pasėjamos. Nuo drėgmės išbrinkusios jos sudygsta. Šaknelės stiebiasi gilyn į žemę, o daigelis aukštyn į saulę. Pasakojame, kad augalai negali augti be saulės, oro, vandens ir derlingos dirvos. Taip pat kalbamės, kuo mums naudingi augalai.

Vaikai patys bėrė pomidorų sėklytes į žemę, sodino svogūnus, padėjo juos saulėtoje vietoje. Išaugusius pirmuosius daigelius stebėjo, prižiūrėjo, laistė, matavo ir lygino, kaip jie pasikeitė, kiek paaugo. Ugdėme vaikų darbštumą, kūrybiškumą, nes jie galėjo ne tik susipažinti su augalo augimu, bet ir patys jais rūpintis. Nuotraukos Linos Činikienės

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.