Šventinė popietė „Boružėlių“ grupėje

2020-2021 m. m.

Kasmet visą gruodį mokykloje šurmuliuodavo renginiai, karnavalai, šventiniai susitikimai su seneliu. Šį kartą viskas vyko kitaip. Jau gruodžio mėnesio pradžioje vaikai juto Kalėdų švenčių atmosferą. Buvo papuoštos darželio grupės, vaikai pasipuošė eglutę, kartu su tėveliai dalyvavo parodoje „Kalėdų pasaka“, projektinėje dienoje „Kurkime Kalėdų stebuklą kartu“.

Visi su dideliu džiaugsmu ir nerimu laukė gražiausios metų šventės – Kalėdų ir Kalėdų Senelio su maišu dovanų. Kadangi tėveliai laikėsi rekomendacijų ir šventiniu laikotarpiu neleido savo vaikų į įstaigą, šventinę popietę teko atidėti sausio mėnesiui.

Sugrįžę vaikai su dideliu džiaugsmu dekoravo imbierinius sausainius ir dalinosi savo Kalėdų šventės įspūdžiais. Kitą dieną persirengę nykštukais ir snaigėmis džiaugėsi savo paruošta programėle – dainavo, šoko, grojo, deklamavo eilėraščius ir kvietė svarbiausią šventės personažą – baltabarzdį Kalėdų senelį, kuris, „bijodamas“ viruso, pas vaikus įlipo per langą ir vaikučiams dovanėles paliko koridoriuje prie eglutės. Vaikai, radę Kalėdų senelio pėdsakus, tuojau pat surado ir maišą dovanų.

Baigiantis Kalėdų švenčių laikotarpiui, trys berniukai persirengė karaliais. Žiema (auklėtoja) pasekė vaikams pasaką „Trys karaliai“ ir visi kartu atsisveikino su eglute. Nuotraukos Jūratės Trukšaninienės

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Daiva Ilevičienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.