„Po rudens dangum“

2020-2021 m. m.

Išskrendantys paukščiai padangėje rypavo atsisveikinimo melodijas, tarsi kviesdami pakilti ir skristi kartu su jais. Saulėtą rugsėjo 18 d. Barupės skyriaus ir VO Barupės centro bendruomenių atstovų būrelis „pakėlėme sparnus“ ir leidomės į kelionę – į Jonavos Sąjūdžio aikštę dalyvauti rudens kermošiuje „Po rudens dangum“.

Linksmame renginyje buvo prekiaujama naujojo derliaus gėrybėmis, mėsos ir žuvų gaminiais, saldumynais, medeliais, sodinukais, sėklomis, tautodailės ir amatininkų dirbiniais, veikė edukacinės programos. Šurmuliavo svečiai bendruomenių kiemeliuose, gėrėjosi mėgėjų meno kolektyvų koncertu, kuriame skambėjo ir Barupės skyriaus moterų vokalinio ansamblio „Barupėlė“ atliekamos dainos.

Barupės skyriaus atstovai įsikūrė draugiškų ir vieningų kaimyninių bendruomenių – Juškonių, Žeimių, Barupės – „Moliūgų kieme“, kuris papuošė šią gražią rudens šventę. Mūsų kiemelio svečiai buvo vaišinami moliūgiene. Kuigalių kaimo šeimininkės galėjo pristatyti savo gaminamus sūrius ir šiek tiek užsidirbti.

Tokį gražų rugsėjo penktadienį sukaupta energija, rudeninio kermošiaus dalyviams padės išblaškyti rudens nostalgijos pilkumą ir sutvirtins kūrybines galias. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.