Į Žeimius vėl rinkosi rajono aštuntokai

2019-2020 m. m.

Mūsų mokykloje jau devintus metus vykdomas projektas „Metų mokinys“, kuriuo siekiama pastebėti gabius mokinius, skatinti juos pasitikėti savimi, dalytis žiniomis, įgyta patirtimi, įvertinti savo veiklą ir rezultatus. Projekte dalyvauja visi: nuo mokyklos duris besiruošiančių užverti dešimtokų iki kelionę po žinių šalį pradedančių pirmokų. Dalis šio projekto – rajono Metų aštuntoko rinkimai, į kuriuos kviečiami mokiniai iš kitų rajono mokyklų.

Lapkričio 29 dieną šie rinkimai vyko aštuntą kartą. Šiemet į renginį susirinko atstovai iš 9 rajono mokyklų: Elvinas Babyrė (Šveicarijos progimnazija), Augusta Chlomko („Lietavos“ pagrindinė mokykla), Dominykas Dušauskas (Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras), Tadas Ivanauskas (Kulvos Abraomo Kulviečio mokykla), Gabija Janušauskaitė („Neries“ pagrindinė mokykla), Greta Malinauskaitė (Justino Vareikio progimnazija), Samanta Ragauskaitė (Ruklos Jono Stanislausko mokykla-daugiafunkcis centras), Justas Smailys (Bukonių mokykla-daugiafunkcis centras), Lukas Zujevas (Raimundo Samulevičiaus progimnazija).

Svečius sveikino mokyklos direktorė Dijana Vazgienė ir neseniai Respublikinio moksleivių skaitovų konkurso I turą laimėjusi ketvirtokė Gabija Musiejūtė (mokytoja Liuba Jonaitienė).

Konkurso dalyviai pasakojo apie pomėgius, dalyvavimą mokyklų gyvenime, jaunimo organizacijų veikloje, atsakingai vykdomą visuomeninę veiklą, džiugino savo pasiekimais, ateities planais. Vėliau įsitraukė į žaidimą, kuriame laukė dešimtys klausimų iš įvairių mokomųjų dalykų, Lietuvos ir pasaulio aktualijų. Mokinių rankose mirgėjo balsavimo pultelių mygtukai, kuriuos spausdami jie patvirtindavo savo atsakymą.

Mokinius atlydėję mokytojai kartu su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialiste Danute Rageliene stebėjo turo eigą, vertino mokinių atsakymus, skaičiavo taškus.

Nuo pirmųjų minučių į priekį išsiveržę Augusta Chlomko ir Lukas Zujevas lyderiavo visą žaidimą ir susirungė finalinėje dvikovoje. Finale geriau sekėsi Lukui – surinkęs daugiausiai taškų per visą žaidimą, jis pripažintas Jonavos rajono 2019 Metų aštuntoku. Nugalėtojui įteiktas renginio organizatorių sertifikatas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Vytauto Žebrausko padėka, dovana bei piniginis rėmėjų prizas ir dovanos.

Renginio dalyviai apdovanoti Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro padėkomis, dovanėlėmis, renginio partnerio, Jonavos rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, prizais.

Visiems svečiams dėkojame už dalyvavimą, šypsenas ir puikią nuotaiką, už paramą dėkojame Švietimo, kultūros ir sporto skyriui, VšĮ „Bruneros“, ūkininkui Vaclovui Vazgiui, mokyklos aštuntokams bei jų tėvelių atstovei Jurgitai Martinionienei. Nuotraukos Dijos Krugliakovaitės

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.