Greitas, pigus ir sveikas patiekalas

2019-2020 m. m.

„Greitas, pigus ir sveikas patiekalas“ – tokia tema lapkričio 14 ir 21 dienomis prasidėjo integruotos anglų kalbos ir technologijų pamokos, kuriose dalyvavo ir mokiniai, ir jų tėveliai.

Pirmiausia, padedami technologijų mokytojos Astos Vancevičienės, tėveliai ir mokiniai prisiminė sveikos mitybos principus, pagrindines maistines medžiagas, reikalingas mūsų organizmui. Visą informaciją su anglų kalbos mokytojai Inga Dūdiene mokiniai apibendrino anglų kalba.

Pirma pamokos praktinė užduotis – sukurti greitą, pigų ir sveiką patiekalą (salotas, užtepėlę, desertą) iš pateiktų maisto produktų. Prasidėjo kūryba ir atsakingas darbas, mamos patarinėjo, kaip pjaustyti daržoves, vaisius. Paruošta įdomių  patiekalų: „Spalvotos salotos“, „Ryto užkandis“, „Vitaminų miksas“, „Sveikos salotos Kūčioms“.

Antra praktinė užduotis – pristatyti savo patiekalą lietuvių ir anglų kalbomis. Atlikdami šią užduotį mokiniai mokė mamas angliškų žodžių, frazių. Vyko puikus mokinių ir tėvų bendravimas ir bendradarbiavimas.

Mokinių ir tėvelių receptai yra labai vertingi, nes jie suguls į programos Erasmus+ projekto „Fit 4 life“ receptų knygą, kurią kuria visos šalys partnerės siūlydamos po penkis patiekalus iš savo šalies. Nuotraukos / Foto

Mokytoja Inga Dūdienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.