„Tradicijos ir dabartis“ 2019

2019 m.

Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės diena Žeimiuose paminėta tradiciškai. Jau 15-tą kartą miestelio gyventojai ir svečiai dalyvavo šventėje „Tradicijos ir dabartis“, kurią organizavo visuomeninė organizacija „Žeimių bendruomenė“, Žeimių miestelio seniūnija ir Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras.

Gražias tradicijas puoselėjantis renginys prasidėjo liepos 5-osios vakarą, kuomet vyko paplūdimio tinklinio varžybos. O ankstyvas liepos 6-osios rytas prie Žeimių ežero sukvietė ištikimiausius žvejybos mėgėjus, kurie rungėsi žvejų varžybose. Oras nebuvo palankus žuviai kibti, tačiau tai nesugadino šventinės  žvejų nuotaikos.

Kaip ir kasmet, Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už miestelio gyventojus. Na, o šventiniame koncerte netrūko istoriją menančių sveikinimų, nuotaikingų atlikėjų pasirodymų, šeimų įsitraukimą skatinančių edukacinių veiklų.

Žeimiečių pasveikinti atvyko Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis, seimo nario Rimanto Sinkevičiaus padėjėja Laima Slovikienė, Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius, Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti direktorių Danguolė Svirskienė, VO „Žeimių bendruomenė“ pirmininkas Gintaras Stašionis.

Jautriausias dainas ir gražiausius šokius koncerto žiūrovams dovanojo Žeimių mokykloje-daugiafunkciame centre įsikūrusios „Renginių kalvės“ meno mėgėjų kolektyvai (vad. Gintarė Brazinskienė ir Asta Grigaliūnienė) ir gausybė svečių iš visos Lietuvos: Kėdainių kultūros centro Labūnavos skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Barupė“ (vad. Algirdas Kučiauskas), vokalinis ansamblis „Ratūta“, jaunatviškas Žygio ir Gabijos duetas, grupė „Baika“.

Pirmą kartą šventėje buvo apdovanota „Metų Šeima“. Garbingą titulą šventės organizatoriai įteikė daugiavaikei Kristinos ir Anatolijaus Macuganovų šeimai.

Įdomių veiklų renginyje netrūko nei vaikams, nei senjorams: veikė keramikos studija su VšĮ „Deko Resto“ įkūrėja Oksana Eitminavičiene, šventinių karūnų gaminimo kalvė ir „Mažojo princo“ teatro studija su linksmąja „Kaukute“. Ir vaikai, ir suaugę mielai įsitraukė į Žeimių miestelio bibliotekos bibliotekininkės Astos Chlastauskaitės palinkėjimų knygos leidybą ir kryžiažodžių apie Žeimius sprendimą, veikė laikinų chna tatuiruočių studija su nepakartojama savo srities meistre Deimante.

Visus išalkusius ir ištroškusius kvapniausia arbata, naminiais pyragais, gardžiais tortais, šviežutėliais sūriais su medumi ir kitais gardumynais vaišino Žeimių bendruomenės bei Žeimių miestelio kapelos moterys. Gausi koncerto žiūrovų minia kartu su renginio organizatoriaus giedojo Tautišką giesmę, o šventę tradiciškai vainikavo įspūdingas fejerverkų šou.

Žeimių miestelio šventės „Tradicijos ir dabartis“ organizatoriai dėkoja renginio rėmėjams: Jonavos rajono savivaldybei ir merui Mindaugui Sinkevičiui, seimo nariui Rimantui Sinkevičiui, UAB „Dažnis“, UAB „Jonavos svaja“, verslininkui Arminui Čepkauskui, vietos ūkininkams bei miestelio gyventojams. Nuotraukos

Renginių organizatorė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.