„Mažais žingsneliais į knygų pasaulį“

2018-2019 m. m.

Sausio – kovo mėn. vykdytas „Boružėlių“, „Meškučių“ ir priešmokyklinio ugdymo grupių projektas „Mažais žingsneliais į knygų pasaulį“ baigėsi.

Balandžio 3 d. vyko baigiamasis renginys, kurio metu vaikučius aplankė Zuikis Puikis iš M. Mieželaičio pasakos. Zuikis ieškojo tokios mokyklos, kur nesimokant galima visko išmokti, ir rado vaikučius, kurie, keliaudami po knygų pasaulį, daug ko išmoko žaisdami. Zuikis, žaisdamas su vaikučiais, prisiminė džiugias projekto akimirkas.

Projekto metu stiprinome skaitymo ir rašymo gebėjimus, pasitelkiant komunikavimo, pažinimo, socialinę, sveikatos, meninę kompetencijas. Veiklos buvo gana įvairios: žaidėme žaidimus apie pasakų knygelių personažus, žaidimus su raidėmis,  skaičiais. Su pasakų knygelių personažais, skaičiukais ir raidelėmis susipažinome piešdami, lipdydami, konstruodami, dainuodami daineles.

Vykome į biblioteką. Bibliotekininkė Edita supažindino su biblioteka, pasekė pasakų mažiesiems, supažindino su knygos atsiradimo istorija vyresniuosius. Priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai dalyvavo respublikiniame projekte „Kas skaito ir rašo, duonos neprašo“. „Boružėlių“ ir „Meškučių“ grupės dalyvavo respublikinėje kūrybinių darbų parodoje „Mano knygelės dar plonos“. Taip pat „Boružėlių“ ir „Meškučių“ grupių ugdytiniai dalyvavo rajoniniame skaitovų konkurse „Spalvingoje eilėraščių pievelėje“. Bibliotekininkės Editos kvietimu dalyvavome „Baltų šalių literatūros savaitėje“.

Grupėje gydėme „sergančias“ knygeles: bibliotekėlėse klijavome suplyšusias, mokomės jas tausoti. Vaikai demonstravo kūrybinius gebėjimus: kūrė knygeles, kurias eksponavome parodėlėje „Mano knygelė“. Kvietėme tėvelius įsijungti į projektą ir savo vaikučiams kasdien prieš miegą pasekti po pasakėlę. Tėveliams įteikėme lankstinukus „Kaip sudominti vaikus skaitymu“.

Zuikis Puikis ir mokyklos direktorė dėkojo tėveliams, kurie padėjo vaikučiams keliauti po knygų pasaulį. Tėveliai, aktyviai dalyvavę projekte, buvo apdovanoto padėkomis. Nuotraukos Jūratės Trukšaninienės ir Ramintos Dušauskienės

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė, ikimokyklinio ugdymo auklėtoja

Danguolė Steponavičienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.