Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2017

2016-2017 m. m.

Kovo 20-26 dienomis mūsų mokykla įsijungė į aštuntą kartą vykstančią „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2017“, kuri skelbė šūkį „Šypsaisi tu, šypsausi aš“.

Visus mokyklos bendruomenės narius kvietėme daugiau šypsotis, daugiau padėti vieni kitiems, daugiau pasakyti gražių ir šiltų žodžių mus supantiems žmonėms bei aktyviai prisijungti prie mokykloje visą savaitę vyksiančių veiklų. Kvietėme visus prisiimti atsakomybę dėl įsigalėjusių patyčių bei kartu ieškoti priemonių, kurios užtikrintų saugią mokymosi aplinką.

Kovo 20 d. kiekviena klasė rikiuotės metu gavo emblemas, jas mokiniai, kaip akcentą, kad mokykla įsijungė į iniciatyvą, nešiojo visą savaitę. Kitą dieną buvo minima Raudonos nosies diena. Keletas Samariečių būrelio mergaičių vedė linksmas užduotėles patiems mažiausiems IUG, PUG ugdytiniams ir 1-4 klasių mokiniams.

1-4 klasių mokiniai piešė atvirukus, kuriuose atsispindėjo patyčių sprendimą iliustruojantys piešinėliai, užrašyta auksinė Zipio ir Obuolio taisyklė. Vaikai atvirukais keitėsi su klasės draugais. Taip pat vyko klasių valandėlės temomis: „Mūsų rankos ir žodžiai skirti ne patyčioms“, „Kiekvienas gali sustabdyti patyčias“.

5-10 klasių mokiniams buvo išdalinti lapai „Auksinių frazių diena“. Lapuose mokiniai klijavo, rašė, piešė savo ir žymių žmonių mintis apie draugystę, toleranciją, pagarbą, gražius santykius.

Kovo 22 d. puikavosi „Gerų darbų“ stendas.  Mokiniai, mokytojai rašė gerą žodį, nuoširdų linkėjimą, nuveiktus gerus darbus, pamąstymą, patarimą vieni kitiems, kaip kurti dar saugesnę aplinką mūsų mokykloje.

Ketvirtadienį vyko pamokėlė IUG ir PUG vaikams „Draugystės kino teatras“, piešinių paroda „Piešiame ir spalviname draugystę“ bei akcija „Šypsosi langai“.

Penktadienį vyko netradicinė diena – „Draugystė knygos kūrimas“. Mokiniai, išklausę policijos atstovės Larisos Paklinos pranešimą „Patyčių pasekmės“, ėjo į klases kurti eilėraščių, pasakojimų, dramų, patarlių, priežodžių ir kitų trumpų kūrinėlių, kuriuos iliustravo piešiniais. Visą tai sugulė į bendrą mokyklos „Draugystės knygą“, kuri buvo padovanota mokyklos bibliotekai.

Siekiant į patyčių prevenciją įtraukti mokytojus, mokinius, mokinių tėvus, buvo parengti ir išplatinti informaciniai lankstinukai apie tai, kaip atpažinti, ar vaikas patiria patyčias ir kaip jam padėti.

Teorinių žinių apie patyčių poveikį žmogaus asmenybei bei santykiams mokiniai sėmėsi iš parengto stendinio pranešimo bei klasių valandėlių metu.

Veiksmo savaitę „Be patyčių“ vainikavo mokinių „Draugystės takas“. Nuotraukos

Socialinė pedagogė Erika Kutkienė

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.