Vėl rinkome rajono Metų aštuntoką

Lapkričio 27 d. jau ketvirtą kartą Žeimių mokykloje – daugiafunkciame centre vyko rajono Metų aštuntoko rinkimai. Tai dalis penktus metus mokykloje vykstančio projekto „Metų mokinys“, kuriuo siekiama pastebėti gabius mokinius, skatinti juos pasitikėti savimi, dalytis žiniomis, įgyta patirtimi, įvertinti savo veiklą ir rezultatus.

Šiemet į renginį susirinko atstovai iš 9 rajono mokyklų: Modestas Didžiulis (Bukonių pagrindinė mokykla), Evelina Lipinskaitė (Žeimių mokykla – daugiafunkcis centras), Rokas Meldažis (Upninkų pagrindinė mokykla), Gabija Navašinskaitė (Užusalių pagrindinė mokykla), Matas Raila (Justino Vareikio progimnazija), Arnas Selenis (Ruklos Jono Stanislausko pagrindinė mokykla), Erika Šabūnaitė (Kulvos A. Kulviečio pagrindinė mokykla), Rokas Šeštokas (Raimundo Samulevičiaus progimnazija), Skaistė Venckevičiūtė („Neries“ pagrindinė mokykla).

Mokinius atlydėję mokytojai kartu su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialiste Danute Rageliene stebėjo turo eigą, vertino mokinių atsakymus.

Papasakoję apie save, savo pomėgius aštuntokai įsitraukė į žaidimą, kuriame laukė dešimtys klausimų iš įvairių mokomųjų dalykų bei šalies gyvenimo aktualijų.

Po pirmojo etapo džiaugėmės trimis lyderiais: Upninkų, Ruklos ir R. Samulevičiaus mokyklų atstovais. Šiems trims vaikinams geriausiai sekėsi ir antrajame etape, bet Rokas Šeštokas (R. Samulevičiaus progimnazija), surinkęs visus galimus taškus, vienu žingsneliu išsiveržė į priekį.

Trečias etapas, pasak aštuntokų, buvo sunkiausias, nepaisant netgi to, kad šalia buvo „geriausias draugas“ – kompiuteris. Dalyviai turėjo ne tik greitai surasti, bet ir atsirinkti reikalingą informaciją, ją panaudoti atlikdami užduotis. Po šio išbandymo iš didelio būrio šaunuolių į finalą pateko du aštuntokai: Rokas Šeštokas ir Arnas Selenis.

Po keturių žaidimo etapų, surinkęs daugiausiai taškų ne tik šių metų žaidime, bet apskritai rajono turų istorijoje, „Jonavos rajono Metų aštuntoku“ pripažintas R. Samulevičiaus progimnazijos mokinys Rokas Šeštokas. Nugalėtojui įteiktas sertifikatas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo A. Žebrausko padėka bei piniginis rėmėjų prizas.

Metų aštuntoko titulas į R. Samulevičiaus progimnaziją iškeliauja antrą kartą – 2012 metais jį laimėjo Liutauras Gaidamavičius. 2013 m. rajono aštuntoke vainikavome „Neries“ pagrindinės mokyklos mokinę Ramintą Ramanauskaitę, 2014 m. – Bukonių pagrindinės mokyklos aštuntokę Justiną Kurmelytę.

Renginio dalyviai apdovanoti Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro padėkomis, kalėdinėmis dovanėlėmis, renginio partnerio, Jonavos r. savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, prizais.

Visiems svečiams dėkojame už dalyvavimą ir puikią nuotaiką, Švietimo, kultūros ir sporto skyriui už bendradarbiavimą, mokyklos tarybos nariams: ūkininkui Mariui Mockui, seniūnaičiams Pranui Dailidei bei Arvydui Gutauskui – už finansinę paramą. Nuotraukos Giedrės Kšivickaitės

 

 Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2015-2016.

Komentavimo galimybė išjungta.