Kur gauti veikėjų?!

Lyg tyčia ilgėjant ir šiltėjant dienoms, kai norisi bėgti laukan ir šėlioti kartu su atbundančia gamta, kalendorius paberia ne vieną minėtiną literatūros, spaudos istorijos datą.

Minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną bibliotekoje paskelbtas žaidimas – konkursas „Literatūrinė abėcėlė“ ne vieną nors ir trumpam privertė stabtelėti prie knygos.

Žaidimo dalyviai turėjo apsilankyti mokyklos bibliotekos puslapyje, parengtoje formoje pasirinkti abėcėlės raidę ir parašyti skaitytos knygos personažą, kurio vardas prasideda ta raide, žinoma, nepamiršti, kas tą personažą sukūrė ir kokioje knygoje aprašė. Klasės tikslas – surasti veikėjų iš visų abėcėlės raidžių, taip pat nepamiršti taisyklės, kad klasėje veikėjai kartotis negali.

Žaidimas vyko 10 dienų, per kurias biblioteka beveik kasdien buvo „imama šturmu“: kas puldavo prie lentynų pavartyti skaitytų ir naujų knygų, kas sėsdavo prie kompiuterių įvesti savo informaciją, kas blaškydavosi murmėdamas: „Iš kur gauti tų veikėjų?“

Per žaidimo dekadą mokiniai pateikė 1206 įrašus. Populiariausia buvo raidė M. Dalyviai prisiminė Matildą, Madikę, bitę Mają, mamulę Mū, be abejo visus 8 vaikus iš norvegų rašytojos Anne-Cath Vestly knygų ir dar apie pusšimtį šia raide prasidedančių personažų vardų.

Gegužės 25 d. buvo apdovanoti aktyviausi žaidimo dalyviai.

III vieta skirta antrokams (70 taškų) ir šeštokams (142 taškai). Aktyviausia 6 klasės žaidėja Gerda Martinionytė žaidimo formą užpildė 101 kartą.

II vietą laimėjo dvi devintokės: Greta Barišauskaitė ir Giedrė Kšivickaitė (319 taškų).

I vieta ir sunkiausias maišas saldainių teko ketvirtokams (427 taškai). Ketvirtokų personažų sąrašas vos tilpo į 13 popieriaus lapų. Aktyviausia ketvirtokė Aurėja Lėgėtavičiūtė žaidimo formą užpildė 311 kartų, čia jai labai pravertė kruopščiai vedami ir nuo pirmos klasė saugomi užklasinio skaitymo užrašai. Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2014-2015.

Komentavimo galimybė išjungta.