Prisijaukinę raiškųjį žodį

Lapkričio 9 d. Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyko tradicinis Respublikinis moksleivių meninio skaitymo konkursas, kuriame dalyvavo 4 mūsų mokyklos mokiniai. Džiugu, kad visi keturi: antrokė Rusnė Ščegolkovaitė (mokyt. L. Jonaitienė), šeštokės Austėja Dobilaitė ir Samanta Šneliūtė, devintokas Lukas Gumauskas, tapo pirmojo turo nugalėtojais ir lapkričio pabaigoje dalyvaus antrajame ture.

Mūsų skaitovų repertuare skambėjo pačių pasirinkti Vitalijaus Biankio, Vytautės Žilinskaitės, Gendručio Morkūno, Vytauto Račicko tekstai, taip pat Janinos Degutytės ir Sigito Gedos – poetų, kurių jubiliejines gimimo metines minime šiemet – eilės.

Komisiją sudarė žinomi Lietuvos aktoriai: Gintautas Bejeris, Jūratė Onaitytė, Ramūnas Šimukauskas, Vitalija Grigaitytė, Virginija Kochanskytė, Gytis Padegimas.

Manau, gal sėkmė lydėjo ir todėl, jog buvo toks didelis lydinčiųjų būrys. Noriu padėkoti mokytojai Liubai Jonaitienei, kuri tą dieną globojo ir drąsino visus mūsų skaitovus. Taip pat džiaugiuosi tėvelių bei artimųjų Loretos ir Sauliaus Šnelių, Daivos Ščegolkovienės ir Ginto Aleksos, Violetos Raišienės ir Linos Raišytės, kurie lydėjo į konkursą savo vaikus, geranoriškumu ir rūpestingumu.

Dėkoju jums, mano mieli vaikai, už ilgas valandas repetuojant, aiškinantis ir nagrinėjant tekstą, ieškant prasmės ir grožio lietuvių literatūroje, ir linkiu kuo didžiausios sėkmės kitame ture. Nuotraukos Luko Gumausko

                                                                                        Mokytoja Ramutė Dailidienė

Kategorijos: 2013-2014.

Komentavimo galimybė išjungta.