„Tepražysta knygos gėlėmis!“

Vasario mėnesį mokyklos skaitytojai dalyvavo projekte „Tepražysta knygos gėlėmis!“, kuriame buvo supažindinti su „Metų knygos rinkimų akcija“. Projekte buvo pristatytos knygos, pretenduojančios į Metų knygos vardą, siekiama ugdyti poreikį skaityti, skatinti domėtis šiuolaikiniu literatūriniu ir kultūriniu gyvenimu.

Kiekvienas akcijos dalyvis turėjo po 1 spalvotą gėlytę, kuria turėjo papuošti patikusios knygos viršelį ir motyvuoti savo pasirinkimą. Labiau pasimetusių žmonių pamatyti tenka retai. Penktokė Evelina  pareiškė: „Negaliu balsuoti už vieną knygą, aš noriu jų visų…“. Lūpą patempė ir pirmokė Roberta ryžtingai pareikalaudama: „Duokite man keturias gėlytes!“.

Kaip bebūtų sunku apsispręsti, savo Metų knygas išsirinko kiekviena klasė. Priešmokyklinukai ir pirmokai savo gėlytes dovanojo Kęstučio Kasparavičiaus „Sapnų katytei“. Antrokai, trečiokai ir penktokai susižavėjo Jono Liniausko „Suvyniota diena, arba kokio dydžio būna didelė meilė“, ketvirtokus sudomino Renatos Šerelytės į kosmosą paleisti krakatukai.

Paauglių knygų kategorijoje masiškai žiedais apipilta Kristinos Gudonytės „Ida iš šešėlių sodo“. Mokinius sudomino knygos siužetas, paslaptingas Idos paveikslas, sužavėjo filmuotame interviu pasirodžiusi autorė, kaip itin menišką ir patrauklų skaitytojai įvertino ir knygos viršelį. Bibliotekininkei net teko atlikti ne tokią dažną procedūrą: registruoti į eilę tuos, kurie dar neskaitė šios knygos, bet labai panoro tai padaryti.

Knygų pristatymuose projekto dalyvių laukė įvairios užduotys. Už patikusią knygą mokėmės balsuoti internetu. Akcijos knygų viršeliai paversti kompiuterinėmis dėlionėmis – be galo smagu buvo palenktyniauti, kas greičiau sudės knygos viršelį. Mergaitės pakviestos dalyvauti konkurse „Aprenk tetos Nomedos lėlę“, o visiems – ir mergaitėms, ir berniukams – parengta viktorina „Metų knyga 2012“.

Vasario 25 d. apdovanota viktorinos nugalėtoja, viską apie Metų knygas žinanti ketvirtokė Gerda Martinionytė, dovanėlės įteiktos ir lėlių rūbų dizainerėms: priešmokyklinės grupės ugdytinei Ievai Vaitkevičiūtei, pirmokei Robertai Preikšaitei, penktokėms Evelinai Lipinskaitei, Brigitai Macuganovaitei ir Mildai Sakalauskaitei.

Na, o suskaičiavus visus gėlių žiedus, paaiškėjo, kad mūsų mokyklos Metų knygomis tapo Jono Liniausko „Suvyniota diena, arba kokio dydžio būna didelė meilė“ ir Kristinos Gudonytės „Ida iš šešėlių sodo“.

Už galimybę susipažinti su populiariausia metų vaikų ir paauglių literatūra bei dalyvauti Metų knygos rinkimų akcijoje dėkojame Nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai, dovanojusiai mums minėtas knygas. Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.