Lukas – vėl laureatas

Lapkričio pabaigoje Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejuje vykusiame respublikiniame moksleivių meninio skaitymo konkurse aštuntokas Lukas Gumauskas tapo I-ojo turo nugalėtoju. Laimėti nebuvo lengva, nes 1-8 klasių grupėje dalyvavo 48 skaitovai iš visos Lietuvos.

Po poros savaičių repeticijų Lukas jėgas bandė II-ajame ture. Čia ir vėl aplankė sėkmė – Lukas tapo konkurso laureatu.  Galime pasidžiaugti kompetentingos komisijos, kurioje dirbo V. Grigaitytė, A. Keliuotytė, H. Savickas, V. Kochanskytė, G. Padegimas, įvertinimu.

Negalima netikėti Luku, kai jis scenoje skaito pasirinktus kūrinius. Konkurso dalyviai ir komisija mąsliai klausėsi Maironio „Senelio skundo“  ir nuoširdžiai kvatojosi klausydamiesi ištraukos iš V. Račicko knygos „Zuika dar gyvas“.

Smagu tai, kad vaikinukas ne tik greitai išmoksta tekstą, noriai dirba, yra charizmatiškas, jau puikiai jaučiasi scenoje, teigiamai reaguoja į visas pastabas. Manau, kad mokyklos renginių metu išgirsime Luką, juk savųjų palaikymas ir įvertinimas yra svarbiausia.

Mokytoja Ramutė Dailidienė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.