„Mokyklos istorijos žinovas 2012“

Kovo 14 d. mokyklos gimtadienio proga bibliotekoje buvo organizuotas žaidimas – konkursas „Mokyklos istorijos žinovas 2012“.

Kiekviena klasė į žaidimą delegavo po 1 atstovą: penktokams atstovavo Skaistė Rokaitė, šeštokams – Greta Barišauskaitė, septintokai pasitikėjo Beno Puikio sumanumu, devintokai į žaidimą išlydėjo Rūtą Lankelytę, dešimtokai – Remigijų Stankevičių, 8 a klasės garbę gynė Aušra Jusaitė, 8 b klasės – Ignas Danilevičius. Dalyvių atsakymus vertino direktorė Dijana Vazgienė, direktorės pavaduotoja ugdymui Danguolė Svirskienė, istorijos mokytoja Valentina Zujevaitė.

Mokinių laukė 4 žaidimo etapai, kiekviename – po 10 klausimų, dauguma jų iliustruoti archyvine, vaizdine medžiaga. Nors dalyviai susirinko skirtingo amžiaus, nė vienas nežaidė „sausai“, buvo sunku numatyti žaidimo lyderį. Finalą pasiekė vyriška kompanija: dešimtokas Remigijus ir aštuntokas Ignas. Čia išaiškėjo, kad „Mokyklos istorijos žinovo titulo“ nusipelnė Ignas Danilevičius.

Žaidimo dalyviai skirstėsi kupini įspūdžių, ne vienas garsiai svarstė apie vieną ar kitą mokyklos istorijos momentą: nelengva patikėti, kad mokykloje kažkada buvo šaudykla, bendrabutis, o amžiumi ji tik 16 metų jaunesnė už Vilniaus Universitetą… Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.