Šeimos šventė

Vasario – kovo mėnesiais 2 ir 4 klasių mokiniai vykdė projektą „Mano šeima“. Projekto metu domėjomės savo šeimos narių vardais, jų kilme, sudarėme šeimos zodiako ženklų diagramas. Piešėme šeimą, šeimos genealogijos medį, kūrėme eiles ir pasakojimus apie šeimą, dainavome šeimos dainas, kartu žaidėme žaidimus.
Projektą vainikavo Šeimos šventė. Ruošdamiesi šiai šventei papuošėme salę, surengėme savo tėvelių, senelių rankdarbių parodėlę, išleidome stendą „Mano šeima“, gaminome emblemas, galvojome klausimus ir užduotis. Šeimoms išdalijome kvietimus, kuriuose buvo nurodyta užduotis – pristatyti savo šeimą.

Šventė įvyko balandžio 15 dieną. Į ją atvyko net 18 šeimų, dalyvavo ne tik tėveliai, bet ir seneliai.
Renginį pradėjo 4 klasės mokinė Skaistė Rokaitė atlikdama Žano Ofenbacho kūrinį „Kankanas“. Šventės dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo mokyklos direktorė Dijana Vazgienė.
Pirmąją užduotį atliko močiutės. Jos turėjo išvardinti visus anūkų ir vaikų vardus. Šią rungtį laimėjo močiutė Gražina Astrauskienė, kuri išvardijo 21 savo atžalą.

Kiekviena šeima pristatė savo namų darbą. Pristatymai buvo įdomūs, originalūs, linksmi. Vėliau šeimos rungėsi tarpusavyje. Užduotis atliko ir mamytės, ir tėveliai, ir mes – mokiniai. Visiems buvo smagu. Per pertraukėles skambėjo eilės ir dainos. Antrokai šoko linksmą polką, ketvirtokai – disko šokį.
Mūsų šventėje šeimynėlės įveikė nemažai išbandymų ir buvo apdovanotos direktorės Dijanos Vazgienės padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

Šią šventę mums padėjo suorganizuoti mokytojos: S. Juknienė, A. Grigaliūnienė, J. Smailienė. Ačiū joms. Lauksime kitų smagių švenčių. Nuotraukos

4 klasės mokinės
Greta Jusaitė, Skaistė Rokaitė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.