Mįslių karaliaus rinkimai

Vasario 21-ąją Jungtinės Tautos nuo 1999 metų yra paskelbusios Tarptautine gimtosios kalbos diena taip skatindamos visų šalių žmones atsigręžti į savo gimtąją kalbą, pajusti jos grožį, melodingumą ir unikalumą.

Minint šią dieną, trečią vasario savaitę mokyklos bibliotekoje vyko mįslių karaliaus rinkimai. Mokiniai buvo raginami prisiminti tautosakos perliukus – mįsles: kokias mindavo per pamokas, vartydami knygas susirasti naujų mįslių, jas užmindami paegzaminuoti savo draugus.

Kandidatams į karalius buvo parengti kompiuteriniai mįslių minimo testai. Juos atlikus paaiškėjo, kad I-ąja Mįslių Karaliene tapo ketvirtokė Paulina Mickevičiūtė, įminusi 80 proc. pateiktų mįslių.

Kai kurie kandidatų į karūną pateikti atsakymai pasirodė labai šiuolaikiški ir vertė nusišypsoti. Pvz., perskaitęs mįslę „Vaikiukas karštagalviukas, netekęs galvos, metamas už uodegos“ (degtukas) kai kas buvo įsitikinęs, kad tai saldainis „čiupa čiupsas“. Mįslės „Ne dūmai, o akis graužia, ne alus, o putoja“ (muilas) įminimo taip pat ilgai ieškoti nereikėjo, kai kam atrodė, kad tai  – koka kola.

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.